Rubriek: Ramp en ongeluk

Ramp, ongeluk, natuurramp

Vrijdag de dertiende: ongeluk, griezelen en oppassen geblazen?

Vrijdag de 13e geldt als ongeluksdag. De ramp met het cruiseschip Concordia vond bijvoorbeeld op vrijdag 13 januari plaats. Komende vrijdag is het 13 oktober: is het dan oppassen geblazen? De Duitse zusterorganisatie van de ANWB, de ADAC vindt van niet. De organisatie onderzocht een jaar of wat geleden of er op vrijdag de 13e meer ongelukken in het verkeer gebeuren. De

Lees verder...

Rivieren: grootste dijkoefening sinds hoogwater van 1995

Deze week vindt de grootste dijkoefening langs de grote Nederlandse rivieren plaats sinds het hoogwater van 1995. Meer dan duizend dijkwachten controleren of de dijken bestand zijn tegen extreem hoog water. Het maakt deel uit van de hoogwateroefening Deining & Doorbraak. Achter de rivierdijken wonen en werken ruim vier miljoen mensen. 

Lees verder...

Opnieuw groot schip vastgelopen in Nauw van Bath op de Westerschelde

Woensdagochtend is opnieuw wen groot schip vastgelopen in het Nauw van Bath op de Westerschelde. Voor de haven van Antwerpen geldt een gedeeltelijk vaarverbod van en naar de haven. Het is de tweede keer in korte tijd dat op deze plek een schip vast komt te liggen. Half augustus liep een groot containerschip vast; dat

Lees verder...

Crash op Circuit van Zandvoort

Op de Circuit van Zandvoort is zaterdagochtend een coureur – de Fransman David Ferrer – zwaar gewond geraakt bij een ernstige crash. Hij is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, vertelde de politie. De auto is in stukken gebroken en delen liggen verspreid over de weg.

Lees verder...

Rotterdam plaatst obstakels op kwetsbare plekken

Rotterdam gaat kwetsbare plekken met obstakels te beschermen, om te voorkomen dat met een voertuig een aanslag kan worden gepleegd op grote groepen mensen. Tot nu toe gebeurde dat in de havenstad al bij grote evenementen als de marathon, het zomercarnaval, het nationale vuurwerk bij de Erasmusbrug en de huldiging van Feyenoord, maar nu komen er

Lees verder...

Brand in grottenstelsel Cannerberg bij Maastricht aangestoken

De brand in een grottenstelsel in de Cannerberg tussen Maastricht en het Belgische Kanne is aangestoken. Twee mannen van in de twintig uit België worden daarvan verdacht. Enkele uren na het uitbreken van de brand werden ze opgepakt. Waarschijnlijk hebben ze brand gesticht in hooi dat een boer in de grotten had opgeslagen. 

Lees verder...

Jongetje (3) bekneld onder kermisattractie Tilburg

Op de Tilburgse kermis is een driejarig jongetje zwaargewond geraakt nadat hij bekneld raakte onder een karretje van kermisattractie ‘Die Fantastische Reise’. Het kind zou uit de attractie zijn gevallen en daarna tussen het wagentje en de rand knel zijn komen te zitten. De politie heeft er nog geen verklaring voor en heeft de exploitant

Lees verder...

Stuntman zwaar gewond tijdens Zwarte Cross

Tijdens het muziek- en motorcross-festival Zwarte Cross in het Achterhoekse Lichtenvoorde is een stuntman zwaar gewond geraakt. Hulpdiensten rukten massaal uit. De bekende Belgische stuntrijder William van der Putte – in de stuntwereld bekend als ‘Willis’ –  is naar het ziekenhuis gebracht; over de aard van zijn verwondingen is iets bekend gemaakt.

Lees verder...

Lege veerpont zinkt bij Texel

Voor de kust van Texel, ten westen van het Waddeneiland, is zondagmorgen een lege veerpont gezonken. Het schip ‘Siebengebirge’ werd voortgetrokken door een sleepboot, maar door onbekende oorzaak slagzij, sloeg om en zonk. Er was niemand aan boord, er is dan ook niemand gewond geraakt.

Lees verder...

Nunspeet: vier gewonden na explosie in vakantiewoning

Op een vakantiepark in Nunspeet is zaterdagochtend een vakantiehuisje door een ontploffing door brand verwoest. Vier mensen raakten gewond: een oma, een moeder en twee kinderen van 6 en 9 jaar oud. . De politie heeft nog geen gegevens over de identiteit van de slachtoffers. Buren verleenden eerste hulp.

Lees verder...