Rubriek: Ramp en ongeluk

Ramp, ongeluk, natuurramp

Stuntman zwaar gewond tijdens Zwarte Cross

Tijdens het muziek- en motorcross-festival Zwarte Cross in het Achterhoekse Lichtenvoorde is een stuntman zwaar gewond geraakt. Hulpdiensten rukten massaal uit. De bekende Belgische stuntrijder William van der Putte – in de stuntwereld bekend als ‘Willis’ –  is naar het ziekenhuis gebracht; over de aard van zijn verwondingen is iets bekend gemaakt.

Lees verder...

Lege veerpont zinkt bij Texel

Voor de kust van Texel, ten westen van het Waddeneiland, is zondagmorgen een lege veerpont gezonken. Het schip ‘Siebengebirge’ werd voortgetrokken door een sleepboot, maar door onbekende oorzaak slagzij, sloeg om en zonk. Er was niemand aan boord, er is dan ook niemand gewond geraakt.

Lees verder...

Nunspeet: vier gewonden na explosie in vakantiewoning

Op een vakantiepark in Nunspeet is zaterdagochtend een vakantiehuisje door een ontploffing door brand verwoest. Vier mensen raakten gewond: een oma, een moeder en twee kinderen van 6 en 9 jaar oud. . De politie heeft nog geen gegevens over de identiteit van de slachtoffers. Buren verleenden eerste hulp.

Lees verder...

Lint van bomen geplant in MH17-herinneringsbos

In park Vijfhuizen – het voormalige Floriade-terrein in de Haarlemmermeer – ging op 7 december vorig jaar de eerste spade de grond in voor de aanleg van het Nationaal Monument MH17. Rondom een gedenkteken wordt een herinneringsbos geplant, op een terrein dat grenst aan de luchthaven Schiphol.

Lees verder...

Amsterdam-Noord: zeer grote brand in bedrijfspand

In Amsterdam-Noord woedt een zeer grote brand in een bedrijfspand: een inktverwerkingsbedrijf aan de Schaafstraat. In bijna de hele stad was een grote zwarte rookpluim te zien. De brand ontstond even na 07.00 uur, vermoedelijk door een gasexplosie. Er waren een flink aantal knallen te horen, vermoedelijk van ontploffende gasflessen. Er zijn geen gewonden.

Lees verder...

Storm op komst: code oranje in westen en zuidwesten, code geel in rest van het land

Er is een zware westerstorm op komst. Vooral langs de kust wordt het onstuimig met windkracht 9-10, maar ook in de rest van het land kan het flink tekeer gaan. Het KNMI heeft voor donderdagmiddag code oranje (kans op extreem weer) afgegeven in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant.

Lees verder...

Efteling: twee attracties tijdelijk dicht na brand in bomen

Pretpark de Efteling heft zaterdagochtend tijdelijk twee attracties moeten sluiten omdat een aantal bomen in brand waren gevlogen die in de buurt van de attracties Vogel Rok en Carnaval Festival staan. Drie kerstbomen en twee horeca-blokhutten vatten vlam. De brand ontstond in de buurt van Vogel Rok. De oorzaak is nog niet bekend.

Lees verder...

Provincie Noord-Brabant steunt herbouw raadhuis Waalre met drie ton

De provincie Noord-Brabant steunt de herbouw en renovatie van het afgebrande raadhuis van Waalre (ten zuiden van Eindhoven) met een subsidie van ruim drie ton. Het in 1929 gebouwde raadhuis is een rijksmonument en is in 2012 als gevolg van een aanslag en brand grotendeels verwoest: alleen de buitengevels bleven gespaard. Het geld dat de gemeente

Lees verder...

Vrijdag de dertiende: ongeluksdag of onzin?

Vandaag is het vrijdag 13 januari. Vrijdag de 13e geldt in de volksmond als ongeluksdag. De ramp met het cruiseschip Concordia vond bijvoorbeeld op vrijdag 13 januari plaats. Is he top zo’n dag extra oppassen geblazen? De Duitse zusterorganisatie van de ANWB, de ADAC vindt van niet. De organisatie onderzocht twee jaar geleden of er op vrijdag de 13e meer ongelukken in het verkeer

Lees verder...

Inwoners Ede al dagen in de kou – eind nog niet in zicht

Ede heeft te kampen met een grote gasstoring. Sinds zaterdagochtend zitten in de wijk Maandereng zo’n 500 huishoudens in de kou. Het eind is nog niet in zicht: netbeheerder Liander is zondag nog steeds bezig met schoonzuigen en controleren van gasleidingen. De gedupeerden krijgen van Liander een schadevergoeding van 35 euro voor de eerste acht

Lees verder...

Verkeersinfarct Utrecht – Rijkswaterstaat: ‘stel reis uit’

Het verkeer in en om Utrecht is donderdagochtend volledig vastgelopen. De ANWB spreekt van een verkeersinfarct. De problemen begonnen ‘s morgens voeg door een ongeval op de A2 richting Amsterdam, even voorbij de Leidsche Rijntunnel bij Maarssen. Daarbij waren meerdere voertuigen betrokken. Het is niet duidelijk of er mensen gewond zijn geraakt.

Lees verder...