Limburgers drinken het meest tijdens carnaval

IMG_20160518_132238Tijdens het carnavalsfeest worden voornamelijk bier en andere alcoholische versnaperingen gedronken. Daarbij drinkt ruim 38% meer dan 10 glazen per carnavalsdag en zijn harddrugs taboe. De rekening loopt daarbij voor 36,4% van de feestvierders op tot meer dan honderd euro. Dit blijkt uit onderzoek van carnavalskleding-webshop Feestkleding365.nl. Zij vroegen ruim 1,400 mensen naar hun carnavalservaringen (born: persbericht).

Limburg vs Noord-Brabant

In Limburg worden relatief de meeste glazen drank geconsumeerd, 67,8% geeft aan meer dan 6 glazen drank per dag te consumeren tijdens carnaval. In Brabant is dit bij 66,2% van de mensen het geval. Uitgaven voor alcoholische dranken zijn daarentegen het hoogst in Noord-Brabant waar liefst 45,9% van de mensen aangeeft meer dan 100 euro per dag te besteden. In Limburg besteedt ‘slechts’ 44,3% meer dan 100 euro per dag.

Bavaria drinkers vieren het langst carnaval

Slechts 10% van de ondervraagden blijft nuchter tijdens carnaval. Veruit de meeste feestvierders drinken bier, waarbij het Belgische Jupiler bij carnavalsvierders het meest geliefde merk is. Ook Hertog Jan en Heineken vallen in de smaak, gevolgd door Grolsch en Bavaria. Opvallend is dat Bavaria liefhebbers aangeven de meeste dagen carnaval te vieren. Heineken-drinkers zijn daarentegen het vaakst dagjesmensen.

Ziek melden of vrij vragen?

Ruim 8% van de feestvierders weet vooraf al dat hij of zij zich minimaal één dag gaat ziekmelden na afloop van carnaval. Deze ziekmelders komen vooral (57%) uit de noordelijke provincies. Brabanders en Limburgers houden vaak al rekening met een kater, en nemen vrije dagen op. Een derde van de zuiderlingen neemt zelfs 3 of meer dagen vrij om ongestoord te kunnen feestvieren.

Partner kwijt

Al dat drankgebruik heeft overigens wel gevolgen. Ruim 35% geeft aan tijdens carnaval wel eens iets kwijt te zijn geraakt, al dan niet onder invloed. Dit gaat met name om portemonnees, mobiele telefoons, jassen en fietsen, maar de opvallende nummer één in deze lijst is de partner.

Lees ook:Controleurs speuren verkleed naar rokers bij carnaval
Lees ook:Carnavalsoptochten: heeft carnaval nog toekomst?
Lees ook:Elfde van de elfde is aftrap naar carnaval
Lees ook:Begin carnavalsseizoen – elfde van de elfde
Lees ook:Elfde van de elfde is aftrap naar carnaval

1 Reacties // Reageer

One thought on “Limburgers drinken het meest tijdens carnaval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>