Olympisch Stadion ‘de coolste baan van Nederland’: schaatsen in historische ambiance

IMG_20161010_145425Het Olympisch Stadion in Amsterdam wordt omgetoverd tot kunstijsbaan, net als 2014. Vandaag opende de ‘coolste baan van Nederland‘. Tot en met 28 februari kunnen schaatsliefhebbers hun hart ophalen op de 400 meter lange kunstijsbaan: schaatsen in de openlucht in het historische stadion. De coolste baan is iedere dag open van 8.30 tot 23.00 uur. Er kan in vier aparte tijdsblokken worden geschaatst. Handschoenen zijn verplicht. Tickets: zie website. Daarnaast staat de coolste baan iedere dag in het teken van een specifiek thema.

Van 9 tot en et 11 maart is het Olympisch Stadion het decor voor de ISU WK Allround 2018. Het is 125 jaar geleden dat Jaap Een in Amsterdam werd gehuldigd als eerste officiële wereldkampioen allround schaatsen. Veel toppers kijken er naar uit om na de Olympische Spelen op deze historische plek tegen elkaar op kunstijs in de openlucht te strijden. Oud-schaatsvedette Rintje Ritsma kwam met het idee om hier tijdens de Winterspelen in 2014 een tijdelijke  kunstijsbaan aan te leggen: tijdens zijn schaatscarrière droomde hij ervan om hier zijn rondjes af te werken.

Lees ook:Olympisch Stadion omgetoverd tot kunstijsbaan
Lees ook:Veel olympiërs op NK Allround in Olympisch Stadion
Lees ook:Heel even schaatsen op natuurijs
Lees ook:Schaatsfeest Olympisch Stadion eindigt met forse kater
Lees ook:Rintje bedankt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>