Prins Bernhard jr. bezit geen 100, maar bijna 600 panden

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Rijke beleggers kopen steeds meer vrijkomende huizen in Amsterdam als investering, bijvoorbeeld om ze te verhuren of op te splitsen. Rijks ondernemers, families met geld, huisjesmelkers, pensioenfondsen, en een lid van de koninklijk familie. Prins Berhard jr heeft de twijfelachtige eer om als telg uit de oranje-familie panden te bezitten. Was er aanvankelijk sprake van ruim 100, nu blijken het en 590 te zijn.

Daarvan bezit de zoon van prinsen Margriet en Pieter van Vollenhove 349 adressen in Amsterdam: huizen, appartementen, winkels en kantoorgebouwen. Zijn bedrijf, Pinnacle BV is uitgegroeid tot een van de grootste vastgoedbezitters in de hoofdstad. Huurders en geïnteresseerden zijn op zijn zachtst gezegd niet altijd te spreken over de werkwijze van de Oranjetelg: voorwaarden die tegen de regels ingaan, zoalf over grote groepen in een huis en betalen van sleutelgeld. In een reactie laat de prins weten dat hij het beheer van zijn vastgoed heeft uitbesteed en dat hij een en ander zal gaan uitzoeken.

Andere grote jongens zijn media-ondernemers en oud GTST-acteur Reinout Oerlemans en makelaarsfamilie Rappange. Onlangs riep wethouder Laurens Ivens in een open brief aan Trouw het nieuw kabinet op om wat te doen tegen deze in zijn ogen ‘Londense praktijken’. Hij vindt dat oud-wethouder Kajsa Ollongren – nu minister van Binnenlandse Zaken – hier ‘met haar Amsterdamse ervaring’ iets aan moet doen. ‘Een woning is om in te wonen en niet om aan te verdienen’, aldus Ivens. Volgens jaar wil hij met maatregelen komen. Het college onderzoekt de mogelijkheid voor een woonplicht voor huizenkopers

Lees ook:Prins Bernhard jr één van de grote opkopers op huizenmarkt Amsterdam
Lees ook:Amsterdams stadsstrand Playground CS opent magisch en met veel plezier
Lees ook:Nationaal Historisch Museum van de baan
Lees ook:Niet vrij reizen op 5 december
Lees ook:D66′er Ernst Bakker overleden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Prins Bernhard jr. bezit geen 100, maar bijna 600 panden

  1. Johan

    Ik vind jou een topper. Blijf wel eerlijk investeren maar in dit wereldje wordt jij er soms tussen genomen als het overzicht er bijna niet meer is. Voor jouw zakelijk inzicht en persoonlijk(via het nieuws) bewonder ik jou.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>