D66′er Ernst Bakker overleden

D66-politicus Ernst Bakker is overleden. Hij werd 67 jaar. Hij was onder meer burgemeester van Hilversum en wethouder van Amsterdam. In die functie was hij verantwoordelijk voor de Noord/Zuidlijn, de nieuwe metrolijn dwars door Amsterdam, een van de hoofdpijndossiers van de hoofdstad. De bouw ervan begon in 2003, de metro had la lang moeten rijden, maar doet dat op zijn vroegst in 2017.

Bakker werd in Nijverdal geboren en brak zijn studie sociologie af om medewerker van D66 in de Tweede Kamer te worden. Voor die partij bekleedde hij veel functies. Hij gold als de strateeg van D66 en was van 1974 tot 1990 campagneleider. Van 1971 tot 1978 was hij fractiemedewerker, daarna zat hij tot 1981 in de gemeenteraad van Amsterdam. Tijdens het kabinet Van Agt/Den Uil/Terlouw (CDA/PvdA/D66) was hij lid van de Tweede Kamer. In 1990 keerde hij terug in de gemeenteraad van de hoofdstad en werd in 1998 wethouder.  In 1998 vertrok hij naar Hilversum er was tot zijn pensioen in 2011 burgemeester van de mediastad.

Lees ook:Veel Rotterdammers willen Albayrak
Lees ook:Softdrugs taboe in Urk
Lees ook:Eberhard van de Laan wil tweede termijn als burgemeester Amsterdam
Lees ook:Sybrand Buma houdt maandag 4 september HJ Schoo-lezing
Lees ook:Geen borrel op kosten gemeente Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>