Prins Bernhard jr één van de grote opkopers op huizenmarkt Amsterdam

Beleggers kopen steeds meer vrijkomende huizen in Amsterdam als investering, bijvoorbeeld om ze te verhuren of op te splitsen. Rijks ondernemers, families met geld, huisjesmelkers, pensioenfondsen, en een lid van de koninklijk familie. Perinse Berhard jr heeft de twijfelachtige eer om als telg uit de oranje-famiulie 102 panden te bezitten. 

Dat meldt het Parool. Andere grote jongens zijn media-ondernemers en oud GTST-acteur Reinout Oerlemans en makelaarsfamilie Rappange. Vrijdag riep wethouder Laurens Ivens in een open brief aan Trouw het nieuw kabinet op om wat te doen tegen deze in zijn ogen ‘Londense praktijken’. Hij vindt dat oud-wethouder Kajsa Ollongren – nu minister van Binnenlandse Zaken – hier ‘met haar Amsterdamse ervaring’ iets aan moet doen. ‘Een woning is om in te wonen en niet om aan te verdienen’, aldus Ivens. Volgens jaar wil hij met maatregelen komen. Het college onderzoekt de mogelijkheid voor een woonplicht voor huizenkopers.

Lees ook:Prins Bernhard jr. bezit geen 100, maar bijna 600 panden
Lees ook:Donkere wolken boven Nationaal Historisch Museum
Lees ook:Bodyscan gaat er snel komen
Lees ook:Regels koopzondagen verscherpt
Lees ook:Wet op de zondagsrust op de helling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>