Nationaal Historisch Museum van de baan

Het Nationaal Historisch Museum (NHM) krijgt vanaf 1 januari geen subsidie meer. Dat heeft staatssecretaris Zijlstra tegen museumdirecteur Schilp gezegd. Het kabinet praat er vrijdag over. Een paar weken geleden rees het idee om het leegstaande paleis Soestdijk als locatie te gebruiken, maar aanpassingen zouden 100 miljoen euro kosten en dat heeft het kabinet er niet voor over.

De Tweede Kamer stemde en paar jaar geleden vóór het NHM, een initiatief van onder andere de toenmalige SP-voorman Jan Marijnissen. Het museum zou de Nederlanders meer historisch besef moeten bijbrengen. Al vanaf het begin was er gesteggel over de locatie. Aanvankelijk zou er naast het Openluchtmuseum in Arnhem een nieuw gebouw komen (zie afbeelding), maar dat bleek te duur.

Lees ook:Donkere wolken boven Nationaal Historisch Museum
Lees ook:Winkels op zondag dicht in ruil voor politieke steun
Lees ook:Regels koopzondagen verscherpt
Lees ook:VVD tegen btw-verhoging op cultuur
Lees ook:Historisch Museum enthousiast over paleis Soestdijk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nationaal Historisch Museum van de baan

  1. H.D.B. Go

    Zijn er geen super rijke Amerikanen die geinteresseerd in zijn om paleis Soestdijk als villa in het buitenland te bezitten. Lockheed bijvoorbeeld.

      /   Reply  / 
  2. Frank

    Volgens de huidige regering moet er geen nationaal historisch museum komen in Soestdijk. Zoiets leert de bevolking maar denken en dat is zeer vervelend voor met name een partij als de PVV en z’n achterban van onbenullen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>