VVD tegen btw-verhoging op cultuur

De VVD-fractie in de Eerste Kamer wil de verhoging van de btw op theatertickets van 6 naar 19 procent tegenhouden en noemt de maatregel die 1 januari moet ingaan ‘onbehoorlijk bestuur’. Volgens de NRC gaat de fractie tegenstemmen. Vandaag overlegt de Eerste Kamer met het kabinet over de bezuinigingsplannen. De Eerste Kamerleden van de VVD vinden dat verhogen van btw op cultuur bijdraagt tot ‘verschraling van de maatschappij’. In de Tweede Kamer was slechts een minieme meerderheid voor de verhoging.

De Eerste Kamer kan geen amendementen indienen voor verbetering, maar kan de regering vragen de wet te herzien, uit te stellen of te schrappen. Een aantal Popfestivals deden alvast hun tickets voor 2011 in de verkoop, nog onder het lage tarief van 6 procent. Lowlands 2011 was in een paar uur uitverkocht en Eurosonic/Noorderslag in Groningen had al na een paar minuten geen tickets meer.

Lees ook:Lowlands 2011 nu al uitverkocht
Lees ook:Beatrix mag blijven
Lees ook:Lowlands 2012 in twee uur uitverkocht
Lees ook:Sinterklaas houdt hand op de knip
Lees ook:Omwonenden stadssnelwegen hangen vuile was voor ingang Tweede Kamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>