Historisch Museum enthousiast over paleis Soestdijk

Het Nationaal Historisch Museum is enthousiast over het plan om zijn intrek te nemen in paleis Soestdijk (zie foto). Directeur Erik Schilp schaart zich vandaag bij vijftien prominente historici. Zij stellen in een ingezonden stuk in de Volkskrant dat het museum ‘een historisch gebouw meteen bijzondere uitstraling nodig heeft’. Paleis Soestdijk is in hun ogen ideaal: een monument in de Nederlandse geschiedenis, centraal in het land, goed bereikbaar en leeg sinds de dood van prinses Juliana en prins Bernhard.

 

Het museum zou worden gebouwd naast het Openluchtmuseum in Arnhem, maar in oktober trok het kabinet de door de vorige regering toegezegde subsidie voor de bouw in. Sindsdien is het een virtueel museum, dat op wisselende locaties activiteiten op historisch gebied aanbiedt. Toenmalig minister Ronald Plasterk noemde paleis Soestdijk in 2009 bog ongeschikt als museum, omdat het volgens hem geen grote bezoekersaantallen zou kunnen behappen: het pand zou te klein zijn en onpraktisch ingedeeld.

Lees ook:Donkere wolken boven Nationaal Historisch Museum
Lees ook:Paleis Soestdijk goede locatie National Historisch Museum
Lees ook:Nationaal Historisch Museum van de baan
Lees ook:Historisch Museum in Zuiderkerk Amsterdam
Lees ook:Wat doen we met paleis Soestdijk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Historisch Museum enthousiast over paleis Soestdijk

 1. mikel

  Het Nationaal Historisch Museum in Paleis Soestdijk?
  Mooi centraal in het Land.
  Eerst zien dan geloven.
  Per slot van rekening is al het locatie zoveel, die genoemd is.

    /   Reply  / 
  1. frank

   Daarin heb je gelijk maar je hebt in ieder geval al wel een mooi gebouw met een geschiedenis. Dat is al meer dan dat ze tot nog toe hebben gepresenteerd. En afbreken kunnen ze ook niet maken.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>