Winkels op zondag dicht in ruil voor politieke steun

De winkelsluitingswet voor de zondag wordt niet verruimd: dat zei VVD-voorman Mark Rutte zaterdag op het congres van zijn partij. De VVD zou de vrijheid om de winkels op zondag open te houden graag verruimen, zei Rutte. Maar hij ruilt die vrijheid in voor politieke steun van de SGP. Met twee zetels in de Kamer kan het toekomstige kabinet de steun van de christelijke partij wel eens hard nodig hebben.

 

De beoogde regeringscoalitie van de VVd en he tCDA met gedoogsteun van de PVV krijgt met 76 zetels de kleinst mogelijke meerderheid in de Kamer: iedere stem erbij is ‘meegenomen’. Met de toezegging van Mark Rutte heeft de SGP voorman Kees van der Staaij een succes binnengehaald: zondag is de Dag des Heeren en moet de wekelijkse rustdag blijven: winkels blijven dicht. Dat was altijd de wens van de SGP.

Lees ook:Waterschapsverkiezingen stellen teleur
Lees ook:Alle vestigingen V&D mogelijk anderhalve maand dicht
Lees ook:Rookverbod eerdaags ook in klein café
Lees ook:Koningspaar en premier bij uitreiking Four Freedoms Awards in Middelburg
Lees ook:Koning en premier bij herdenking capitulatie Japan bij Indische Monument Den Haag

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Winkels op zondag dicht in ruil voor politieke steun

 1. Hans Taal

  En daarom zeg ik mijn vertrouwen in de democratie op. Volksverlakkerij, Ik heb niets op met zo’n zwartekousen partijtje van 2 zeteltjes. Het is mijn zondag en niet die van hun heer.

    /   Reply  / 
 2. Johannes

  Ik heb ook geen commentaar dat zij de hele zondag in de kerk zit waarom wij niet winkelen op zondag ( het is en blijft een rotzooi in nederland ) de christelijke partijen maken mijn dienst ze zijn gek

    /   Reply  / 
 3. Jan Vredesburger

  Dit is toch verdomme om pisnijdig om te worden!! Moeten wij Nederlanders een stukje vrijheid in ruilen voor de extremistische, godsdienstwaanzinnige ideeën van de SGP? Gaat die kostbare democratie, Waar al zo lang voor gevochten is.Nu bij het grofvuil gezet worden? De SGP is een partij die tegen iedere vorm van vrijheid is, Als het aan de SGP ligt word de vrijheid van keuze afgeschaft, Word de vrijheid van meningsuiting afgeschaft, Word de vrijheid van expressie (kunst,film en muziek) afgeschaft. De SGP is voor sociale uitsluiting/discriminatie voor ieder die andersdenkend,geaard en/of andersgelovig is. De verdiend op geen enkele grond steun, Want de SGP is een extreem rechts, facistische partij die een gevaar is voor onze vrijheid, socaile bestel en democratie.

    /   Reply  / 
 4. H.D.B. Go

  VVD van Mark Rutte. Koehandel noemen ze dat. Zaterdag op tv het CDA congres deels gezien. Jaap de Hoop Schaeffer je mag van geluk spreken dat Wouter Bos eigenwijs is geweest. Als hij (PvdA) daadwerkelijk langer in Afghanistan is gebleven in ruil voor actie om generaal Ratco Mladic op te sporen en naar Scheveningen over te brengen, dan had het CDA,NATO,NAVO en de UN met hun kloten voor het blok gestaan. Je bent een echte aarts conservatieve Roomse jochie. Die Maxim Verhagen wat kan hij toch leuk zijn verhaal doen. Hij is in staat om in Teheran de Ayatollah´s wijs te maken dat hij de boodschapper is van de profeet Mohammed. En ja hoor de gouverneur van Limburg was ook even in beeld. Kan hij nooit eens normaal doen? Kom hij aandacht te kort? En dan hebben we Camiel Eurlings die tegen beter weten in rotsvast blijft geloven in de goede afloop. Camiel als je nu eens begint om openlijk toe te geven dat je je zorgen maakt over de PVV en Geert Wilders, dan kom je geloofwaardiger over. Voor de verkiezingen was je ook zo rotsvast van overtuigd van de goede afloop. CDA is gehalveerd. Maar goed we hebben een democratie in Nederland en de PVV heeft een flinke winst geboekt. Als de coalitie van VVD – CDA en PVV er komt dan moeten de oppositie partijen de wijsheid hebben om het kabinet op hun zakelijke merites te beoordelen. De regeringscoalities moeten wel goed bedenken dat ze straks niet in de beklaagden bank komen zoals destijds tijdens het Neurenberg proces. Ditmaal zou het Internationaal Gerechtshof in Den Haag kunnen zijn. En er zijn kennelijk Duitsers die 1940 – 1945 zijn vergeten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>