Rivieren beleven voor derde maal dit jaar hoogwater

IMG_20160515_181522Opnieuw wordt hoogwater in de rivieren verwacht, voor de derde keer dit jaar. Volgens Rijkswaterstaat zal het waterpeil snel stijgen door regenval in Duitsland en smeltende sneeuw in de Alpen. De piek wordt dit weekend verwacht: ongeveer 14,25 meter boven NAP. Op 10 januari bereikte de Rijn bij Lobith met 14,65 meter boven NAP de hoogste stand.

In uiterwaarden en buitendijkse gebieden staat nog veel water door de vorige hoge waterstand. Zij zullen opnieuw helemaal onderlopen. Vanuit de Ardennen komt veel water de Maas in, maar hier wordt geen hoogwater verwacht. Verschillende veerdiensten zijn maandag opnieuw uit de vaart genomen.

Lees ook:Hoogwater in Rotterdam en Dordrecht
Lees ook:Hoogwater in Nederland
Lees ook:Waterpeil Rijn over hoogste punt heen
Lees ook:Hoogwater in Nederland
Lees ook:Juni 2016: hoge waterstanden in Nederlandse rivieren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>