Niet vrij reizen op 5 december

Op Sinterklaasdag is het toch geen vrij reizen in tram, bus en metro in Amsterdam, Rotterdam en den Haag. Dat had de vervoersbond vorige week aangekondigd, maar deze actie wordt met zeker twee weken opgeschort. Ook vervalt de 24-uursstaking die een week later was gepland. Dat heeft de vervoersbond gezegd na gesprekken met de  wethouder van Verkeer in Amsterdam, Wiebes.

De wethouder gaat bekijken hoe er met het beschikbare budget zoveel mogelijk openbaar vervoer kan worden geleverd. De FNV wil hem de kans geven dat plan verder uit te werken. De bond gaat ook in overleg met de verkeerswethouders in Rotterdam en Den Haag. De acties zijn echter pas echt van de baan ‘als de wethouder concrete resultaten laat zien’, meldt de vakbond. Het personeel verzet zich tegen de aangekondigde bezuinigingen en de verplichte aanbesteding in het openbaar vervoer.

Lees ook:Ook spitsstaking bij OV in Amsterdam en Den Haag
Lees ook:Acties openbaar vervoer in drie grote steden
Lees ook:OV grote steden in oktober 24 uur plat
Lees ook:OV-staking in Rotterdam tijdens de spits
Lees ook:Openbaar vervoer grote steden staakt zondag 20 november

1 Reacties // Reageer

One thought on “Niet vrij reizen op 5 december

  1. knakworst

    Ik denk dat het personeel keihard moet knokken, anders worden ze rechtspositioneel net zo hard uitgekleed, als al is gebeurd bij TNT, en wat nu gebeurt in de transportbranche.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>