Heel even schaatsen op natuurijs

In het noorden van Nederland vriest het hier en daar genoeg om de schaatsen uit het vet te halen. In het Friese dorp Ryptsjerk, ten noordoosten van Leeuwarden, zijn donderdag de eerste schaatsers op natuurijs gesignaleerd: op de Ryptsjerkerpolder, die voor een deel onder water staat. In Noordlaren heeft de mens een handje geholpen en een skeelerbaan ondergespoten.

Daar wordt druk aan een ijsvloer gewerkt, door verschillende laagjes water op de baan te spuiten. Inmiddels ligt er anderhalve centimeter ijs. Waarschijnlijk gaat de baan vrijdag 31 januari open voor het publiek. Schaatsers zullen er snel bij moeten zijn, want dit weekend gaat het naar verwachting alweer dooien. De eerste marathon op natuurijs – vaak heeft Noordlaren die primeur – lijkt er de komende dagen dan ook niet in te zitten. Schaatsen in de openlucht kan vanaf zaterdag wel op een bijzondere locatie: in het Olympisch Stadion in Amsterdam ligt een maand lang de ‘Coolste baan van Nederland‘.

Lees ook:Dinsdag nog geen marathon op natuurijs, woensdag wellicht mogelijk in Noordlaren
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond in Haaksbergen
Lees ook:Nog geen marathon op natuurijs in Noordlaren en Haaksbergen
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren
Lees ook:Eerste marathon op natuurijs in Noordlaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>