Olympisch Stadion omgetoverd tot kunstijsbaan

Het Olympisch Stadion in Amsterdam wordt omgetoverd tot kunstijsbaan. Vrijdag 31 januari is de officiële opening van de ‘coolste baan van Nederland‘. Van 1 februari tot en met 2 maart kunnen schaatsliefhebbers hun hart ophalen op de 400 meter lange kunstijsbaan: schaatsen in de openlucht in het historische stadion. De coolste baan is iedere dag open van 8.30 tot 23.00 uur. Er kan in vier aparte tijdsblokken worden geschaatst. Handschoenen zijn verplicht. Tickets: zie website. Daarnaast staat de coolste baan iedere dag in het teken van een specifiek thema.

Zo is maandag de nostalgische dag, dinsdag de Hollandse avond en woensdagochtend voor de ‘bikkels’. Programma en tickets: zie de website van de coolste baan (die bij het schrijven van dit artikel onbereikbaar was). Bezoekers wordt geadviseerd met het openbaar vervoer te komen. Tram 16 en 24 en meerdere bussen stoppen voor de hoofdingang. In het sportmuseum Olympic Experience is een expositie en eregalerij voor de olympische en paralympische winterkampioenen van de afgelopen 50 jaar van Nederland. Van vrijdag 31 januari tot en me 21 februari  komt RTL Late Night met Humberto Tan live vanuit het stadion.

Oud-schaatsvedette Rintje Ritsma kwam met het idee om hier tijdens de Winterspelen een tijdelijke  kunstijsbaan aan te leggen: tijdens zijn schaatscarrière droomde hij ervan om hier zijn rondjes af te werken. Na de Olympische Spelen (7 tot en met 24 februari) zullen hier het NK Allround en de NK sprint worden gehouden, van 28 februari tot en met 1 maart.  Het zat er dik in dat veel Olympische schaatsers dat aan zich voorbij zouden laten gaan, zo kort na de Spelen, maar dit eenmalige evenement lijkt niemand te willen missen. Ritsma: ‘Iedere schaatser aan wie ik dit plan vertelde, zei: ‘Dat is gaaf, het wordt de coolste baan’. Ook Sven Kramer en Ireen Wüst.’ De kans is groot dat het NK ook een huldigingskarakter krijgt voor schaatsers die in Sotsji medailles wisten te winnen. Het stadion zal plaats bieden aan ongeveer 16.500 toeschouwers.

Zie ook: Heel ven schaatsen op natuurijs

Lees ook:Olympisch Stadion ‘de coolste baan van Nederland’: schaatsen in historische ambiance
Lees ook:Veel olympiërs op NK Allround in Olympisch Stadion
Lees ook:Heel even schaatsen op natuurijs
Lees ook:Schaatsbaan Rotterdam: tot en met 28 februari twee overdekte schaatsbanen
Lees ook:Jaap Edenbaan viert vijftigste verjaardag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>