Elfde van de elfde is aftrap naar carnaval

Op de elfde van de elfde, om precies 11.11 uur, begint het carnavalsseizoen: de aftrap naar het komende carnaval. Het getal 11 is van oudsher het getal van dwazen en gekken (2012: klik hier). Zo vierde Tilburg in 2008 haar vierde carnavalslustrum: 44 jaar. Een lustrum telt in Kruikenstad, zoals Tilburg tijdens carnaval heet, 11 jaar. Bezoekers op het Maastrichtse Vrijthof krijgen gratis kraanwater, om de kater tegen te gaan. vorig jaar kwam het hier op deze dag voor ongeregeldheden.

Bij zowel het Rijnlandse carnaval (Limburg en Oosten van Noord-Brabant) als het Bourgondische carnaval (Noord-Brabant en Oostelijk Zeeuws Vlaanderen) speelt dit tijdstip een grote rol. Op deze dag komen de Raden van Elf voor het eerst bijeen om het komende carnaval voor te bereiden. In Brabant worden op deze dag de nieuwe carnavalsmotto’s bekend gemaakt. Tussen 11 november en het eigenlijke carnaval zijn er  regelmatig feesten. Elf november is exact 40 dagen voor 21 december, de kortste dag. Toevallig is het ook de feestdag van Sint Maarten.

Lees ook:Elfde van de elfde is aftrap naar carnaval
Lees ook:Begin carnavalsseizoen – elfde van de elfde
Lees ook:Elfde van de elfde – aftrap carnavalsseizoen
Lees ook:Opening carnavalsseizoen 2012-2013
Lees ook:Opening Carnavalsseizoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>