Opnieuw groot schip vastgelopen in Nauw van Bath op de Westerschelde

Woensdagochtend is opnieuw wen groot schip vastgelopen in het Nauw van Bath op de Westerschelde. Voor de haven van Antwerpen geldt een gedeeltelijk vaarverbod van en naar de haven. Het is de tweede keer in korte tijd dat op deze plek een schip vast komt te liggen. Half augustus liep een groot containerschip vast; dat veroorzaakte veel hinder voor de Antwerpse haven. 

Het schip – de olietanker Searout – kwam rond 5.45 uur vast te liggen na een aanvaring met de USOLIE. De 188 meter lange olietanker is leeg. Eerst was er sprake van dat het schip geen hinder vormt voor de scheepvaart, omdat het buiten de vaargeul ligt. Het Nauw van Bath is een smal en druk bevaren stuk van de Westerschelde, op Nederlands grondgebied. A;le schepen van en naar Antwerpen moeten erdoorheen.

 

Lees ook:Containerschip botst met Willemsbrug Rotterdam
Lees ook:Rioollek Westerschelde provisorisch gerepareerd
Lees ook:Grootste cruiseschip ter wereld meert af in Rotterdam
Lees ook:Vissersboot vastgelopen voor kust bij Petten
Lees ook:Zendschip radio Veronica in ere hersteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>