Lege veerpont zinkt bij Texel

Voor de kust van Texel, ten westen van het Waddeneiland, is zondagmorgen een lege veerpont gezonken. Het schip ‘Siebengebirge’ werd voortgetrokken door een sleepboot, maar door onbekende oorzaak slagzij, sloeg om en zonk. Er was niemand aan boord, er is dan ook niemand gewond geraakt.

De kustwacht heeft geprobeerd het  wrak naar de kust te slepen, maar dat is mislukt. Wanneer een tweede poging wordt ondernomen, is nog niet bekend. De kustwacht waarschuwt de scheepvaart in het gebied met markeringen rondom het wrak. De veerpont was geen zeeschip. Onderzoek moet uitwijzen wat er mis ging en of het verantwoord was het schip over de Noordzee te slepen. De sleper was met de pont was vanuit Hoek van Holland onderweg naar Finland.

Lees ook:VOC-schip wordt na bijna 300 jaar opgegraven voor Britse kust
Lees ook:Vrachtschip gestrand bij Wijk aan Zee
Lees ook:Belangrijke vondst middeleeuws scheepswrak bij Kampen
Lees ook:Vissersboot vastgelopen voor kust bij Petten
Lees ook:Gestrand schip veroorzaakt verkeersinfarct Wijk aan Zee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>