Vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog ontmanteld in Maas bij Venlo

In de Maas bij Venlo is zondagochtend een Engelse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Omwonenden moesten twee uur lang binnen blijven en het vaar- en vliegverkeer was stilgelegd. Om 10.40 uur werd het sein veilig gegeven.

De 500-ponder werd eind mei gevonden bij werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de Maas bij Venlo. Als voorbereiding werd de gebied grondig op explosieven uit de Tweede Wereldoorlog doorzocht. Venlo werd aan het eind van de oorlog zwaar gebombardeerd. De bom lag in de Maas in de buurt van het Maasveld in Tegelen. De EOD moest de ontsteking onder water zien te verwijderen. De bom wordt nu naar een locatie gebracht waar hij tot ontploffing wordt gebracht.

Lees ook:Bommen ontregelen verkeer bij Zwolle
Lees ook:Koning en premier bij herdenking capitulatie Japan bij Indische Monument Den Haag
Lees ook:IJmuiden in staat van paraatheid: mogelijk gevaarlijke WOII-bommen
Lees ook:Vliegtuigbom legt deel Schiphol plat
Lees ook:Koning bij viering eeuwfeest Vredespaleis Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>