Rotterdam plaatst obstakels op kwetsbare plekken

Rotterdam gaat kwetsbare plekken met obstakels te beschermen, om te voorkomen dat met een voertuig een aanslag kan worden gepleegd op grote groepen mensen. Tot nu toe gebeurde dat in de havenstad al bij grote evenementen als de marathon, het zomercarnaval, het nationale vuurwerk bij de Erasmusbrug en de huldiging van Feyenoord, maar nu komen er permanent hindernissen op onder meer de Meent en de Witte de Withstraat: locaties met een symboolfunctie, waar veel publiek op af komt, met terrasjes direct aan de weg.

Direct na de aanslag in Barcelona werden bij de Markthal al tijdelijk bloembakken neergezet. Op de Coolsingel zullen na de herinrichting obstakels liggen. Ze worden zoveel mogelijk onopvallend in het straatbeeld opgenomen, zoals bloembakken, paaltjes, fietsenrekken en verhoging van de stoeprand. Voor Rotterdam Centraal staat al veel onopvallende hindernissen. De gemeente besloot hiertoe al voor de aanslag in Barcelona; aanleiding waren aanslagen met voertuigen in Berlijn, Nice en Stockholm. De straten worden niet voor het verkeer afgesloten; uitgangspunt is dat Rotterdam een aantrekkelijke en toegankelijke stad blijft, terwijl zoveel mogelijk bescherming aan grote groepen mensen wordt gebonden.

Lees ook:Koningin Beatrix populairder na aanslag
Lees ook:Provincie Noord-Brabant steunt herbouw raadhuis Waalre met drie ton
Lees ook:Markt Breda te klein voor TROS Muziekfeest
Lees ook:Spanning in Enschede – veel politie op de been
Lees ook:Dag van de Architectuur 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>