Brand in grottenstelsel Cannerberg bij Maastricht aangestoken

De brand in een grottenstelsel in de Cannerberg tussen Maastricht en het Belgische Kanne is aangestoken. Twee mannen van in de twintig uit België worden daarvan verdacht. Enkele uren na het uitbreken van de brand werden ze opgepakt. Waarschijnlijk hebben ze brand gesticht in hooi dat een boer in de grotten had opgeslagen. 

Ze werden na een aantal uren vrijgelaten bij gebrek aan bewijs, maar blijven nog wel verdacht. De brand in de grotten heft de afgelopen dagen voor veel overlast gezorgd. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden; dat zou nog eens een week of twee kunnen duren. Inmiddels brand de hooistapel niet meer, maar smeulen doet het nog wel. In de grotten is door de brand koolmonoxide vrijgekomen. De brandweer waarschuwt mensen de grotten niet in te gaan.

Lees ook:Zeer grote brand Westelijk Havengebied Amsterdam
Lees ook:Amsterdam-Noord: zeer grote brand in bedrijfspand
Lees ook:Zeer gote brand pal naast Madame Tussauds Amsterdam
Lees ook:Ontruiming in Vlaardingen na brand in bakkerij
Lees ook:Verdachte aanslag gemeentehuis Waalre aangehouden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>