Rivieren: grootste dijkoefening sinds hoogwater van 1995

@Erik Feenstra

Deze week vindt de grootste dijkoefening langs de grote Nederlandse rivieren plaats sinds het hoogwater van 1995. Meer dan duizend dijkwachten controleren of de dijken bestand zijn tegen extreem hoog water. Het maakt deel uit van de hoogwateroefening Deining & Doorbraak. Achter de rivierdijken wonen en werken ruim vier miljoen mensen. 

In 1995 moesten ruim 250.000 mensen gedwongen worden geëvacueerd, omdat rivierdijken op doorbreken stonden. Sindsdien zijn de dijken verbeterd en versterkt en kregen uiterwaarden meer ruimte terug. Naast controleren van de dijken wordt deze week ook geoefend wat er gebeurt bij een hoge waterstand. Aan de oefening doen onder meer mee: waterschappen, veiligheidsrisico’s en het ministerie van Defensie.

Lees ook:Marken komende 50 jaar veilig voor stijgende waterpeil
Lees ook:Noordzeekust ‘komende vijftig jaar weer veilig’
Lees ook:Bomalarm bij Verzetsmuseum Leeuwarden
Lees ook:Mega rampenoefening ‘Waterproef’
Lees ook:Weinig problemen door droogte en lage rivierstand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>