Museumpleinweekend in Amsterdam

IMG_20160502_143424Vrijdag 21 tot en met 23 juni 2013 pakken de musea rondom het Museumplein uit met een groot feest. Stuk voor stuk hebben ze hun heropening al feestelijk gevierd, maar nu doen ze dat nog een keer met elkaar, tijdens het Museumpleinweekend. Het feest wordt meegevierd met overbuurman Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouw Orkest (KCO), beiden 125 jaar oud. Een van de hoogtepunten vindt zondagmiddag plaats: vanaf 16.00 uur is op een groot scherm op het Museumplein live een openluchtconcert te zien dat het KCO op dat moment geeft in het Braziliaanse São Paulo. Het is de aftrap van een wereldtournee van de KCO. In 1994 gaf het orkest er ook een concert in de buitenlucht, waar een slordige 200.000 mensen op afkwamen.

Op datzelfde scherm is zondagavond vanaf 20.15 uur het tweede concert in de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw te volgen: een show van het bekende pianoduo Katia & Mariëlle Labèque. Het hele weekend zijn er gratis rondleidingen door het Concertgebouw en de pas-geopende tuinen van het Rijksmuseum, met 12 monumentale sculpturen van de beroemde Engelse beeldhouwer Henry Moore. Vrijdagavond blikken kunstenaars terug op 40 jaar Van Gogh Museum en vertellen sappige, waargebeurde anekdotes van medewerkers. Het museum is zaterdag tot middernacht open en vanaf 22.00 uur treden singer-songwriters binnen op bij een aantal beroemde doeken. Op het buitenpodium treden Conservatoriumbands op. Zaterdagmiddag is er onder de luifel van het Stedelijk Museum voor de kleintjes de sing-a-long voorstelling van de schoolmusical Waar is Vincent: de generale is om 15.00 uur, de voorstelling begint om 16.00 uur. Daarvoor is er om 12.45 uur een dansvoorstelling op het plein. Zondagochtend geeft de directeur van het Van Gogh Museum een lezing over de architectuur van het pand.

Lees ook:Slotconcert Holland Festival gratis in Oosterpark te zien
Lees ook:Concert Al Jarreau in Concertgebouw afgelast
Lees ook:Museumplein: Art Square Amsterdam
Lees ook:Koning bij jubileumconcert 50-jarige Jostiband Orkest in Ziggo Dome
Lees ook:Concertgebouw Prijs 2017 voor Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>