Koning bij jubileumconcert 50-jarige Jostiband Orkest in Ziggo Dome

IMG_20160605_184346Maandag 5 september is de koning aanwezig bij het jubileumconcert van het 50-jarige Jostiband Orkest in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het orkest is onderdeel van Ipse de Bruggen, een zorgorganisatie voor vijfduizend mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Het is een droom die uitkomt: om net als andere topartiesten op te treden voor een groot publiek in een moderne concertzaal.

De Ziggo Dome biedt plaats aan tienduizend bezoekers; het concert is helemaal uitverkocht. De AVROTROS zendt het concert uit op zaterdag 10 september om 20.40 uur op NPO 2. Bij het concert zijn gastoptredens van onder anderen Guus Meeuwis, Gerard Joling, Maan en harpist Remy van kesteren. De band ontleent zijn naam aan de Johannes stichting, waar mensen met een verstandelijke beperking wonden. In 1966 werd er de kracht van muziek ontdekt. Door de jaren heen groeide de band uit tot een orkest van 150 leden, volgens Ipse van bruggen het grootste orkest ter wereld van mensen met een verstandelijke beperking.

Lees ook:Crowdfundingsactie voor jubileumconcert Jostiband in Ziggo Dome
Lees ook:The Script geeft 21 maart extra concert in Ziggo Dome
Lees ook:Night of the Proms 2012 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Vrijdag start kaartverkoop extra concert Baraba Streisand in Ziggo Dome
Lees ook:MasterPeace in Concert in Ziggo Dome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>