Concertgebouw viert feest met Sterrengala

Woensdag 10 april 2013 vieren het Concertgebouw in Amsterdam en het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) hun 125-jarig jubileum met een Sterrengala. De Koningin, prins Willem-Alexander en prinses Máxima (beschermvrouwe van het orkest) zullen daarbij aanwezig zijn. De Nederlandse violiste Janine Jansen, de Chinese pianist Lang Lang en de Amerikaanse bariton Thomas Hampson spelen samen met het Koninklijk Concertgebouworkest, onder leiding van chef-dirigent Mariss Jansons.

Een bijzonder feestensemble speelt de Elégie uit Tsjaikovski’s Serenade voor strijkorkest: musici uit het KCO, de Wiener Philharmoniker, de Berliner Philharmoniker en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks. Dresscode voor deze bijzonder avond: ‘black tie’. De avond is uitverkocht. Op 10 april zendt Radio 4 vanaf 07.00 uur alle programma’s live vanuit het Concertgebouw uit.

Lees ook:Concertgebouworkest om trots op te zijn
Lees ook:Máxima viert verjaardag in Concertgebouw
Lees ook:Concertgebouworkest beste ter wereld
Lees ook:Koninklijk Concertgebouw Orkest 125 jaar
Lees ook:Concertgebouw Prijs 2017 voor Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>