Ernstig incident verstoort Koninginnedag Apeldoorn

Een ernstig incident heeft het Koninginnedagfeest in Apeldoorn, dat de Koninklijke Familie op dit moment bezoekt, ernstig verstoord. Was het opzet of een ongeluk? Op het moment dat de open bus met de Koninklijke Familie aan het eind van de Loolaan om de Naald heenreed, kwam er dwars door het publiek een zwaargehavende auto in snelle vaart richting bus aangereden. De auto boorde zich rechtstreeks in het hek van de Naald. Een half uur later werd de rest van het programma afgelast.

Een ooggetuige suggereerde dat het opzet was. Veertien mensen lagen gewond op straat en drie ervan moesten worden gereanimeerd. De familie werd daarna zo snel mogelijk paleis Het Loo binnengebracht. Onmiddellijk zoemden helicopters boven de stad en reden ambulances af en aan. Het is nog volstrekt onduidelijk wat er precies is gebeurd en waarom, behalve dat wat heel Nederland live op tv kon zien. ‘Eén ding is zeker: je komt niet zomaar met een auto op deze streng beveiligde route’, aldus de verslaggever ter plekke (bron: live tv verslag NOS).

Lees ook:Crash op Circuit van Zandvoort
Lees ook:Man rijdt veel te hard op A2 en veroorzaakt ernstig ongeluk met dode en zeven gewonden
Lees ook:Apeldoorn rouwt
Lees ook:Vijf jaar geleden: ski-ongeluk prins Friso met fatale gevolgen
Lees ook:Jongen ernstig verwond na duw in paasvuur

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Ernstig incident verstoort Koninginnedag Apeldoorn

 1. lianne

  ik kan er met mijn woorden niet bij. als u iest kwijt wil kan dat ook op de site: http://kakg.hyves.nl/
  hier kan u alles op kwijt.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Steeds meer Koninginnedagfeesten afgelast | Eropuit

 3. Alex

  Dit is gewoon ongelooflijk, hoe erg dit ook is, hoe kon dit gebeuren op zo een mooie dag?

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Incident Apeldoorn was opzet | Eropuit

 5. bloodfeather

  wauw..
  dat zo’n dag op zo’n manier moet eindigen

    /   Reply  / 
 6. annie

  Wat een schok op deze feestdag.
  Met alle gewonden en nabestaanden van
  slachtoffers leef ik mee en denk aan hun.
  Ook het Koninklijk huis wens ik veel kracht
  toe,het is vreselijk!

    /   Reply  / 
 7. H.A.Potman.

  EEN MOOIE DAG DIE ORANGE BEGON EN ZWART VOORTIJDIG
  EINDIGD. Mijn medeleven gaat uit naar de naasten
  van de slachoffers. Maar ook de Koninklijke familie heeft hieraan zwaar te dragen.
  Alle betrokkenen wens ik veel sterkte toe.

    /   Reply  / 
 8. gidion straver

  mensen die zulke zieke dingen van plan zijn horen niet thuis in de samenleving moeten ze levenslang opsluiten dit is onmenselijk veel sterkte aan alle mensen in apeldoorn

    /   Reply  / 
 9. Jenny

  Als ik de beelden op het nieuws zie schiet er een golf van woede door me heen. Alweer een idioot.
  Overal op de wereld zie je aanslagen op presidenten, pausen, noem maar op. In Nederland hebben we 60 jaar het koninghuis gewoon op straat gezien op Koninginnedag. Dit is alweer het einde van het zoveelste “normale” in Nederland. Wat in Nederland kan!!! Nee kon!! Bah!
  Nee kan, want deze halve zool kon zomaar met zijn auto bij een tweede poging mensen doodrijden. Hij kon hier met zijn auto zijn! Hoezo bewaking? Wat stelt onze politie/beveiliging eigenlijk voor?
  Maar goed dat “het volk” stond de zwaaien, zij hebben met hun lichamen en dood en gewond worden het vorstenhuis beschermd! Het volk… niet de politie.
  Ik vraag me af wat een sluipschutter in een flat had kunnen bereiken die gewoon vooraf even goed had nagedacht? Zoals die Amerikanen die doordraaien. Dit is een gestoorde met een auto.
  Wat bereikt iemand die vooraf alles goed doordenkt? Die knalt de hele bus af en neemt dan nog een paar burgers mee.

  Ik voel verdriet voor de mensen die hun kind of ouder hebben verloren. Dit had nooit mogen gebeuren.

    /   Reply  / 
 10. Annechien

  Ongeloof,verbijstering..met de hele familie zaten we voor de TV. Koninginnedag,een feestdag,een dag van vrede onder de mensen of je nu geel zwart of rood bent maakt niet uit, wij houden met elkaar van ons beschermd klein landje maar o zo groot. We zeiden nog tegen elkaar…wat heerlijk dat het allemaal zo kan, het hele koningshuis in een open bus wat een mooi gezicht…nog even genieten en toen kwam de ontnuchtering…WAT GEBEURD HIER..t voelt of er een gat in je hart wordt geschoten, t voelt of je naar een nare film kijkt, wanneer je je omdraaid is het allemaal gespeeld…helaas is het de werkelijkheid, t beschermde gevoel, de vrede heeft plaats gemaakt voor angst voor ongeloof, dit kan toch niet in ons landje maar helaas…onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers de familie en het koningshuis. 30 april 2009 zal altijd een zwarte dag blijven bij heel veel mensen, vooral bij de nabestaanden van de slachtoffers…mensen die geprobeert hebben mensen te redden..de organisatie..de burger vader..teveel om op te noemen…door 1 persoon verknald…wij zijn sprakeloos,ontredderd.
  In gedachten zijn we bij al deze mensen, sterkte
  met elkaar.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>