Steeds meer Koninginnedagfeesten afgelast

Het lijkt erop dat op steeds meer plekken in het hele land festiviteiten ter gelegenheid van Koninginnedag worden afgelast, in verband met het drama in Apeldoorn. Een zwarte beschadigde auto reed dwars door het publiek met grote vaart in de richting van de bus, waarin de Koninklijke Familie op dat moment zat. De politie meldt twee doden en veertien zwaar gewonden. Een half uur na het incident werden alle activiteiten in Apeldoorn afgelast: eerst rondom het Koninklijke bezoek, later in de hele stad.

Op dit moment beramen regionale overheden op veel plaatsen in het hele land wat ze moeten doen.  Rotterdam heeft al besloten alle officiële activiteiten af te gelasten. Particuliere initiatieven mogen wel gewoon doorgaan. De bond van Oranjeverenigingen in Nederland adviseert om alle openbare optreden af te gelasten. Op een aantal vrijmarkten pakken de mensen hun boeltje vroegtijdig in en gaan naar huis. ‘Amsterdam organiseert geen officiële evenementen’, zei burgemeester Job Cohen op AT5, ‘maar de grote feesten op het Museumplein en het Rembrandtplein gaan hun programma inkorten.’ De Toppers hebben al besloten hun concert op het Museumplein af te gelasten. Daar zijn zo’n 80.000 mensen  bij het Radio 538 feest. Al je zo’n megafeest abrupt zou willen stoppen, dan krijg je zoveel mensen  niet in één keer weg: daar moeten maatregelen voor worden genomen, zoals extra treinen. De NS wacht eerst af wat de stad Amsterdam besluit. Ook anderegrote steden als Groningen, Breda en Maastricht hebben besloten om festiviteiten niet vroegtijdig te stoppen (bron: NOS, AT5, TV-NH).

Lees ook:CSI Salland verplaatst naar oktober
Lees ook:Amsterdam ‘aan taks op Koninginnedag’
Lees ook:Strandzesdaagse gaat versoberd verder na dodelijk ongeluk
Lees ook:Wel groot dance feest op Koninginnedag in Amsterdam
Lees ook:Start Giro d’Italia 2010 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Steeds meer Koninginnedagfeesten afgelast

  1. Pingback: Ernstig incident verstoort Koninginnedag Apeldoorn | Eropuit

  2. Pingback: Incident Apeldoorn was opzet | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>