Incident Apeldoorn was opzet

‘Er is reden om aan te nemen dat het incident in Apeldoorn een bewuste actie was. Dat zei de hoofdofficier van Justitie Goossens tijdens de persconferentie donderdagmiddag in hotel Keizerskroon in Apeldoorn: ‘Dat was gebleken uit het eerste contact dader met politie toen die in zijn auto vastgeklemd zat’, aldus de hoofdofficier. Al het verdere noemde hij op dit moment ‘speculatief: Ik heb geen enkele indicatie dat er sprake is van een geplande terreurdaad. Omdat ik dat nog niet weet.’ De dader ligt in kritieke toestand in ziekenhuis en kan voorlopig niet worden verhoord. Het is een Nederlandse man van 38 jaar, niet bekend bij de politie en zonder (bekende) problemen op geestelijk gebied.

 

‘Er zijn indicaties dat er eerdere contacten met de marechaussee langs de route waren,’ zei de hoofdofficier. ‘Eerdere contacten’ is een politieterm, die van alles kan betekenen. Vanwege het nationale belang wordt de zaak vanaf nu onderzocht met de nationale recherche. Op dit moment vindt huiszoeking in zijn woning plaats. Burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn zei dat er sprake was van 17 slachtoffers: 4 zijn overleden en 5 zwaargewond. Alle feestelijkheden zijn afgelast, niet alleen vanuit de organisatie, ook het publiek zelf gaven dat aan. Landelijk zijn festiviteiten afgelast en de vlag hangt halfstok. ‘Deze Koninginnedag is daar mee in treurnis geëindigd, besloot de burgemeester.’ De politie van de regio Noordoost Gelderland riep in de persconferentie het publiek op om de politie te bellen, als ze informatie en/of beeldmateriaal hebben: 0800-6070. Ook de koningin gaf een reactie op tv; ‘We zijn sprakeloos dat zo iets vreselijks heeft kunnen gebeuren.’ (bron: NOS tv).

Lees ook:Apeldoorn rouwt
Lees ook:Winkeluitje Alphen eindigt in bloedbad
Lees ook:Herdenking slachtoffers Apeldoorn
Lees ook:Alphen aan den Rijn herdenkt schietpartij in Ridderhof in 2011
Lees ook:Details bloedbad Alphen druppelen binnen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Incident Apeldoorn was opzet

  1. Pingback: Ernstig incident verstoort Koninginnedag Apeldoorn | Eropuit

  2. Pingback: Steeds meer Koninginnedagfeesten afgelast | Eropuit

  3. Pingback: Apeldoorn rouwt | Eropuit

  4. Pingback: Herdenking slachtoffers Apeldoorn | Eropuit

  5. Pingback: Leden Koninklijke familie bezoeken gewonden | Eropuit

  6. Pingback: Koningin en familieleden naar herdenking Apeldoorn | Eropuit

  7. Pingback: Vlag halfstok tijdens herdenking Apeldoorn | Eropuit

  8. Pingback: Events in the Netherlands, spring 2009 | Eropuit

  9. Pingback: Raalte zwaarbewaakt tijdens bezoek koningin aan oogstfeest | Eropuit

  10. Pingback: Drama Koninginnedag was aanslag op Koninklijk huis | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>