Vijf jaar geleden: ski-ongeluk prins Friso met fatale gevolgen

Precies vijf jaar geleden kreeg prins Friso, de tweede zoon van toenmalig koningin Beatrix, een ernstig ski-ongeluk in het Oostenrijkse Lech. Hij werd bedolven onder een sneeuwlawine en lag in coma in Groot-Brittannië. Toen alle hoop op genezing was opgegeven, werd hij overgebracht naar Nederland en overleed in augustus 2013 in Paleis Huis ten Bosch. Hij was toen 44 jaar.

Prins Friso werd in Baarn begraven, vlak bij kasteel Drakesteyn, waar prinses Beatrix weer woont sinds ze in 2013 afstand van de troon heeft gedaan. Lech is al decennialang de plaats waar de Koninklijke familie voor de wintersportvakantie naar toe gaat, ook na het ongeluk van Friso.

Lees ook:Herdenking prins Friso
Lees ook:Herdenking prins Friso in Delft
Lees ook:Herdenking skiongeluk Friso
Lees ook:Prinses Beatrix verhuist naar Drakensteyn
Lees ook:Prinses Beatrix neemt erefunctie Friso over: beschermvrouwe Hollansche Molen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>