Apeldoorn rouwt

Apeldoorn rouwt. Vijf mensen kwamen op Koninginnedag om tijdens de mislukte aanslag op het Koninklijk Huis, elf anderen raakten gewond. ‘Deze Koninginnedag is daarmee in treurnis geëindigd,’ zei burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn. De gemeente overlegt vandaag (vrijdag 1 mei) over het tijdstip en de manier waarop de slachtoffers zullen worden herdacht. Dominee Visser organiseert vanavond op eigen initiatief een dienst in de Grote Kerk van Apeldoorn. De kerk was gisteravond open voor het publiek en zal vandaag ook tot 22.00 uur open zijn. Bij de Naald is het een komen en gaan van mensen: velen leggen bloemen met briefjes neer bij de Naald en bij het Canadamonument aan de Loolaan. Meer dan tienduizend mensen uit binnen -en buitenland hebben op internet het condoleanceregister voor de slachtoffers getekend. In het stadhuis van Apeldoorn ligt ook een condoleanceregister.

 

De man die op Koninginnedag in volle vaart dwars door het publiek in de richting van de Koninklijke bus reed en tegen de Apeldoornse Naald aanknalde, is vannacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft het Landelijk parket gemeld. De politie kon de man  niet meer verhoren. Toen zijn auto met een knal tot stilstand kwam tegen het hek van de Naald, kwamen twee politiemensen aangesneld, tegen wie hij zei dat zijn actie gericht was tegen de Koninklijke familie: hij zou een specifiek lid genoemd hebben. Wie dat was, wordt niet prijsgegeven. Hoofdofficier van Justitie Goossens noemde op de persconferentie donderdagmiddag ‘al het verdere speculatief.’ Volgens hem zijn er geen aanwijzingen dat er meer verdachten bij de aanslag betrokken waren of dat er sprake was van een geplande terreurdaad. Het landelijk parket onderzoekt samen met de politie van de regio Noordoost Gelderland nog door. Bij huiszoeking zijn gisteren geen wapens of explosieven gevonden. De politie riep in de persconferentie het publiek op om te bellen, als ze informatie en/of beeldmateriaal hebben: 0800-6070 (bron: NOS tv).

Lees ook:Koningin onthult monument slachtoffers Apeldoorn
Lees ook:Incident Apeldoorn was opzet
Lees ook:Herdenking slachtoffers Apeldoorn
Lees ook:Koningin terug naar Apeldoorn
Lees ook:Koningin en familieleden naar herdenking Apeldoorn

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Apeldoorn rouwt

 1. E. Ekkelkamp

  Verschrikkelijk wat er gebeurd is. Mensen die een heerlijke feestdag hebben en dan zoiets. Echt heel erg.
  Allen die getroffen zijn van harte gecondoleerd.
  We leven mee.
  Maar laten we aljeblieft niet ophouden met het vieren van Koninginnedag op deze manier!!!!
  Laat niet een persoon het feest voorgoed bederven.

    /   Reply  / 
 2. Pingback: Koningin gewoon naar activiteiten 4 en 5 mei | Eropuit

 3. jolanda rubio

  verbijstering ,ongeloof ,nog steeds op zoek naar het waarom ? zoveel mensen in rouw om hun dierbaren. het is nog steeds niet te bevatten .koninginnedag zal nooit meer hetzelfde zijn.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Herdenking slachtoffers Apeldoorn | Eropuit

 5. Pingback: Vuurwerk op Bevrijdingsdag | Eropuit

 6. Pingback: Sekte noemt aanslag Apeldoorn ‘straf van God’ | Eropuit

 7. Pingback: Koningin Beatrix populairder na aanslag | Eropuit

 8. Pingback: Koningin terug naar Apeldoorn | Eropuit

 9. Pingback: Drama Koninginnedag was aanslag op Koninklijk huis | Eropuit

 10. Pingback: Vlag halfstok tijdens herdenking Apeldoorn | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>