Tennis Challengertoernooi Alphen

Maandag 1 tot en met zondag 7 september 2008 vindt  in Alphen het 9e TEAN International Tennis Tournament voor mannen en vrouwen plaats (update 2009: klik hier). Voor de Nederlandse mannen is het de auditie voor de Davis-Cup wedstrijd in Apeldoorn twee weken later, tegen Korea voor een plaats in de wereldgroep. Coach Jan Siemerink kijkt bij zijn selectie naar de prestaties in Alphen. Tennissers en coaches komen vanuit de hele wereld naar het toernooi. De dames strijden dit weekend voor een plek in het hoofdtoernooi; de heren doen dat zondag en maandag. Tickets en programma: zie website. Zaterdag is de finale dames dubbel, zondag heren dubbel dames en heren enkel en afsluitend de prijsuitreiking. Het toernooi speelt zich af op de tennisvelden van de Alphense tennisclub TEAN, Laan de Contigenten, vlak bij het centrum en het treinstation.

Twee tennissers uit de top-10 doen mee aan het toernooi, waar 50.000 dollar aan prijzengeld te verdienen valt: de Spanjaard Ivan Navarro (73e) en de Kroaat Roko Karanusic (94e). De derde topper, Robin Haase, moest afzeggen, want hij is nog niet volledig hersteld van een meniscusoperatie aan zijn rechterknie, zeven weken geleden. De Nederlanders Jesse Huta Galung verdedigt zijn titel in Alphen. Ook landgenoten Thiemo de Bakker en Matwe Middelkoop staan in het hoofdtoernooi. Bij de vrouwen is Brenda Schultz-McCarty de topper. Voor de 37-jarige geboren Haarlemse wordt dit toernooi een van haar laatste in Nederland uit haar profcarrière. Nicole Thijssen en Chayenne Ewijk komen ook in actie.

Zie ook; ‘Dutch Tennis Open Amersfoort‘ en ‘Tennistoernooi Rotterdam beste ter wereld‘.

 

 

 

Lees ook:TEAN International Tennis Tournament Alphen
Lees ook:Tennistoernooi Breda Future 2012
Lees ook:World Tennis Tournament 2010 Rotterdam
Lees ook:Topshelf Open in Autotron Rosmalen
Lees ook:World Tennis Tournament: 40 jaar toptennis in Ahoy

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Tennis Challengertoernooi Alphen

  1. Pingback: Nederland in Davis Cup Tennisduel Apeldoorn | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>