World Tennis Tournament 2010 Rotterdam

Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari 2010 vindt in de Ahoy in Rotterdam de 37e editie plaats van het ABN AMRO World Tennis Tournament (editie 2013: klik hier). Sinds 1974 is de bank van één van de grootste indoor tennistoernooien ter wereld voor heren enkel en dubbel. Maar liefst vijf spelers uit de top-10 komen: Rafael Nadal (Spanje), Novak Djokovic (Servië), Nikolay Davydenko (Rusland) en Michael Liodra Frankrijk). De laatste won het toernooi in 2008 en vervangt de geblesseerde landgenoot Jo-Wilfried Tsonga.

Deelnemers kunnen in Rotterdam 500 punten bijeen sprokkelen in de ATP World Tour Ranking. Dit weekend strijden 16 tennissers tijdens de kwalificaties om de laatste vier plaatsen. Maandag tot en met donderdag vindt het hoofdtoernooi plaats, vrijdag zijn de kwartfinales, zaterdag de halve finales en zondag de finale. NOS Studio Sport en RTV Rijnmond besteden iedere dag veel aandacht aan het evenement. Het toernooi biedt naast tennis ook themadagen, Tennis Plaza en Sports Plaza. Tennis Plaza is een luxe winkelplein met podium, modeshows, Rijnmond Radio en terras. Sports Plaza is een activiteitenplein waar allerlei tennisvormen worden beoefend onder deskundige begeleiding, demonstraties en een terras. Beiden zijn gratis voor de bezoekers. Maandag en dinsdag is het traditiegetrouw Ladies Day, woensdag en zaterdag Kids Day.

 

Drie jaar geleden bood het toernooi een demonstratie rolstoeltennis, dat leidde tot het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Dit jaar vindt de tweede editie plaats van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 februari. Maar liefst 7 spelers uit de mondiale top-10 strijden om de eerste prijs enkelspel en dubbelspel. Esther Vergeer leidt dit onderdeel; zij is nu  tien jaar nummer 1 van de wereld bij wheelchair damestennis. Het toernooi startte in 1974 als WCT (World Championship of Tennis) en werd toen gewonnen door Tom Okker. In 1995 nam weer een Nederlander de felbegeerde schaal in ontvangst: Richard Krajicek. Beroemde spelers wonnen in Rotterdam: Arthur Ashe, Jimmy Connors, Björn Borg, Boris Becker en Stefan Edberg. Het toernooi groeide gestaag: in 1974 kwamen 46.000 bezoekers, in 2005 maar liefst 108.030. Ook het prijzengeld steeg fors: in de jaren 70 kreeg winnaar Ashe $12.000; tegenwoordig krijgt de winnaar € 310.000,=.

Lees ook:World Tennis Tournament: 40 jaar toptennis in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament 2013 in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament 2011 Rotterdam
Lees ook:44e ABN AMRO World Tennis Tournament – 13 t/m 19 fbruari
Lees ook:ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “World Tennis Tournament 2010 Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>