44e ABN AMRO World Tennis Tournament – 13 t/m 19 fbruari

Maandag 13 tot en met zondag 19 februari vindt in Ahoy Rotterdam de 44e editie plaats van het ABN AMRO World Tennis Tournament, ‘een van de meest prestigieuze toernooien binnen het ATP 500 toernooi-circuit, met ieder jaar deelname van de wereldtoppers en meer dan 100.000 toeschouwers’.  Tickets (zie website) geven niet alleen toegang tot de wedstrijden, maar ook tot Shops & Bites en Sports Plaza en de 9e editie van het ABN AMRO World Wheelchair Tournament.

Zaterdag en zondag is het kwalificatietoernooi waarin 16 spelers alsnog een van de vier laatste open plekken kunnen veroveren. Het wedstrijdschema wordt per dag de avond ervoor (niet voor 18.00 uur) bekendgemaakt. Maandag tot en met donderdag zijn de spelrondes, vrijdag de kwartfinales, zaterdag de halve finales en zondag de finales. De NOS verzorgt samenvattingen en verslagen van de halve en hele finales.

De eerste editie van het toernooi was in 1974 en werd toen gewonnen door Tom Okker. Het toernooi groeide uit tot het grootste indoor tennistoernooi ter wereld voor heren enkel en dubbel. Het toernooi trok talloze toppers, maar dit jaar moeten Rafael Nadal en Sten Wawrinka wegens blessures afzeggen. . In 1995 won huidig toernooidirecteur Richard Krajicek; andere beroemde winnaars waren onder meer Björn Borg, Boris Becker en Stefan Edberg. Dinsdag is Ladies Day en woensdag Kids Day.

Lees ook:Maandag 8 februari start ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy
Lees ook:ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam
Lees ook:World Tennis Tournament: 40 jaar toptennis in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament 2013 in Ahoy
Lees ook:ANB AMRO Wolrd Tennis Tournament in Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>