World Tennis Tournament: 40 jaar toptennis in Ahoy

Maandag 11 tot en met zondag 17 februari 2013 vindt in Ahoy Rotterdam de 40e editie plaats van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het toernooi startte in 1974 als World Championship of Tennis (WCT) en werd toen gewonnen door Tom Okker. Het groeide uit tot het grootste indoor tennistoernooien ter wereld voor heren enkel en dubbel. Won Okker 10.000 dollar na zijn eerste zege, nu gaat de winnaar met 300.000 euro naar huis. Het toernooi zag een keur aan grootmeesters aan zich voorbij trekken.

In 1995 won huidig toernooidirecteur en oud-winnaar van Wimbledon Richard Krajicek de felbegeerde schaal. Andere beroemde winnaars waren onder meer Björn Borg, Boris Becker en Stefan Edberg. Maandag tot en met donderdag staan de spelrondes op het programma, vrijdag de kwartfinales, zaterdag de halve finales en zondag de finale. Tickets: zie website. Maandag en dinsdag is Ladies Day, woensdag Kids Day, met speciale thema-activiteiten. Daarnaast kan het publiek shoppen op het luxe winkelplein Tennis Plaza en zelf aan de slag op het activiteitenplein Sports Plaza. Woensdag begint de 5e editie van het 4e World Wheelchair Tennis Tournament. Tot en met zaterdag strijden toppers van het internationale rolstoeltennis tegen elkaar, ook hier in enkel en dubbel.

Lees ook:World Tennis Tournament 2013 in Ahoy
Lees ook:Maandag 8 februari start ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy
Lees ook:ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam
Lees ook:44e ABN AMRO World Tennis Tournament – 13 t/m 19 fbruari
Lees ook:ANB AMRO Wolrd Tennis Tournament in Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>