Nederland in Davis Cup Tennisduel Apeldoorn

Omnisport Apeldoorn huisvest het Davis Cup Tennis duel tussen Nederland en Zuid Korea van vrijdag 19 tot en met zondag 21 september 2008. Donderdag vindt de officiële loting plaats in de raadszaal van het stadhuis. Het Nederlandse en Zuid Koreaanse Davis Cup team strijden drie dagen tegen elkaar voor promotie naar de Wereldgroep. Tickets en tijden zie website. Omnisport is een splinternieuw sportcomplex met onder andere een indoor wielerbaan en atletiekbaan. Speciaal voor deze Davis Cup ligt er tijdelijk een gravelbaan. De nationale tennisbond organiseert voor de loting straattennis voor de Apeldoornse jeugd op het Marktplein. 

Zie ook ‘Tennis Challenge Alphen‘.
 

De Davis Cup is een internationaal landentoernooi voor heren enkel –en dubbelspel tennis. Meer dan 130 landen doen elk jaar mee aan het toernooi dat al sinds 1900 plaatsvindt: het ‘International Lawn Tennis Challange’, na de dood van grondlegger Dwight Davis in 1945 omgedoopt in ’Davis Cup’. De vrouwelijke tegenhanger is de Federation Cup. Drie dagen lang wordt gespeeld om ‘the best of five’: 2 enkelspelen op de 1e dag, het dubbelspel op de 2e en nog 2 enkelspelen op de 3e dag. Toptennissers komen graag voor hun land uit om de Davis Cup te proberen te winnen. Boris Becker zorgde er met zijn successen in de Davis Cup voor dat tennis in Duitsland gigantisch populair werd. Elk jaar strijden 16 landen in de Wereldgroep om de titel. De andere landen spelen in drie regionale zones (Amerika, Azië/Oceanië en Europa/Afrika). Nederland speelde van 1992 tot en met 2005 in de Wereldgroep, degradeerde en heeft nu in Apeldoorn de kans weer terug te komen op het wereldtoneel.

 

 

Lees ook:Davis Cup tennis in Den Bosch
Lees ook:Nederlands Davis Cup-team in wereldgroep
Lees ook:AFAS Tennis Classics 2016 in Apeldoorn
Lees ook:AFAS Tennis Classics in Apeldoorn: oud-tennissers van wereldniveau
Lees ook:AFAS Tennis Classics 2014 in Omnisport Apeldoorn

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nederland in Davis Cup Tennisduel Apeldoorn

  1. Pingback: Tennis Challengertoernooi Alphen | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>