Nederlands Davis Cup-team in wereldgroep

posterHet Nederlandse Davis Cup-team heeft het promotie/degradatie-duel in Apeldoorn  tegen Zuid-Korea met 3-2 gewonnen. Daarmee komt de ploeg onder leiding van captain Jan Siemerink volgend jaar uit in de wereldgroep van de Davis Cup. In de eerste enkelspelwedstrijd van vandaag moest de Nederland Huta Galang de meerdere erkennen in  de Koreaan Lee Hyung-taik. Daarmee stond de stand Nederland/Zuid- Korea op 2-2. Dat legde extra druk op Thiemo de Bakker, die in de tweede wedstrijd een alles-of-niets wedstrijd moest spelen tegen Jun Woong-sun. De Nederlander was op het gravel van Apeldoorn superieur.

Thiemo de Bakker won de beslissende wedstrijd op zondag met 6-2, 6-1 en 6-3 van de Koreaanse tegenstander Jun Woong-sun. In de derde set kon de Koreaan iets terugdoen: De Bakker begon nonchalant en de Koreaan kwam van 0-3 terug naar 2-3. Maar daarna greep de Nederlander in en liet de winst niet meer lopen. Daarmee promoveert Nederland naar de wereldgroep van de Davis Cup.

Lees ook:Nederland in Davis Cup Tennisduel Apeldoorn
Lees ook:Tennis Challengertoernooi Alphen
Lees ook:Davis Cup tennis in Den Bosch
Lees ook:REAAL Tennis masters Rotterdam
Lees ook:AFAS Tennis Classics in Apeldoorn: oud-tennissers van wereldniveau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>