TEAN International Tennis Tournament Alphen

Zaterdag 5 tot en met zondag 13 september 2009 organiseert de Alphense Tennisclub TEAN het 10e  TEAN International Tennis Tournament voor dames en heren, enkel en dubbel. Het toernooi bestaat uit een ATP Challenger met een totaal prijzenpakket van 50.000 dollar en een ITF Dames Challenger van 25.000 dollar: volgens de website het toernooi met het hoogste prijzengeld in Europa. Het valt samen met de tweede week van de US Open; bij beide zijn punten te behalen voor de ATP -en WTA plaatsingslijsten.

Tennissers en coaches vanuit de hele wereld komen naar Alphen, waaronder de gouden Olympiër in Athene, de Chileen Nicolas Massu, de Duitser Florian Mayer en de Nederlanders Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Raemon Sluiter. De dames strijden dit weekend voor een plek in het hoofdtoernooi; de heren doen dat zondag en maandag. Tickets en programma: zie website. Maandag begint het hoofdtoernooi dames enkel en dubbel, dinsdag voor de heren. Woensdagmiddag is een speciaal kinderprogramma tijdens Kids Day. Zaterdag is de finale dames dubbel, zondag heren dubbel, dames en heren enkel en afsluitend de prijsuitreiking. Het toernooi speelt zich af op de tennisbanen van TEAN aan de Prins Bernhardlaan.

Lees ook:Tennis Challengertoernooi Alphen
Lees ook:NK Tafeltennis 2012 in Eindhoven
Lees ook:World Tennis Tournament: 40 jaar toptennis in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament 2013 in Ahoy
Lees ook:NK Tafeltennis 2011 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>