Tennistoernooi Breda Future 2012

IMG_20161019_141246Maandag 25 juni tot en met zondag 1 juli 2012 vindt het internationaal toptennis toernooi Breda Future plaats. Futures zijn de basis voor het internationale toptennis. Proftennis toernooien zijn onder te verdelen in een aantal categorieën: de Grand Slam als hoogste, daarna komen het ATP-toernooi bij de heren en het WTA-toernooi bij de dames, vervolgens de Challenger en daarna de Future: een internationaal tennistoernooi voor subtoppers tussen plaatsen 300 en 600 van de wereld. Ons land kent er zes: in Alkmaar, Almere, Apeldoorn, Enschede, Rotterdam en Breda.

 

Het mannentoernooi van Breda Future wordt gehouden onder auspiciën van de Internationale Tennis Federatie (ITF) en de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB). Na twee jaar afwezigheid is het vrouwentoernooi terug op de internationale kalender. Om deel te nemen moet een speler een ATP of (voor de dames) een WTA World Ranking hebben. Het toernooi vindt plaats op tennispark BLTV aan de Ruitersboslaan in het zuiden van Breda: één van de oudste clubs van het land, die komend jaar haar honderdjarig bestaan viert. De kwalificaties waren 23 en 24 juni, het hoofdtoernooi start maandag, op vrijdag beginnen de halve finales bij zowel de dames als de heren en de finales worden op zondag gespeeld. Als side events zijn er maandag de Sponsor Avond, woensdag de Kids Day, donderdag de Lady’s Lunch en vrijdag het Charity Dinner.

Lees ook:Breda Future mannentoernooi tennis
Lees ook:REAAL Tennis masters Rotterdam
Lees ook:Breda Future +: internationaal proftennistoernooi met een plus
Lees ook:REAAL Tennis Masters 2009 Rotterdam
Lees ook:Ricoh Open 2017 – toptennis op gras in Autotron Rosmalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>