Binnen een dag half miljoen Likes voor Pietitie op Facebook

Het gesteggel rondom de oeroude Nederlandse traditie van Zwarte Piet groeit uit tot een ware soap. Zelfs de Verenigde Naties bemoeien zich ermee. Je zou zeggen dat dit orgaan wel wat beters te doen heeft, zoals de wereldvrede voor elkaar zien te krijgen, maar kennelijk leeft dit bij de hooggeplaatsten. Op Facebook is dinsdagmiddag de Pietitie gelanceerd, een petitie om het Sinterklaasfeest te behouden. In minder dan een dag tijd had de site al ruim een half miljoen likes. De oprichters willen zoveel mogelijk likes binnenhalen ‘voor het te laat is’.

De VN-gezant uit Jamaica, Venere Shepherd, zei gisteren in een interview met EenVandaag dat Zwarte Piet racistisch is en dat premier Rutte het Sinterklaasfeest moet afschaffen. Ze sprak behoorlijk voor haar beurt, nog vóór een speciale VN-commissie zich erover buigt. Verder is het vreemd dat een hooggeplaatst persoon ergens over spreekt zonder het echt te kennen. Iets als regionale tradities, dat zou deze dame uit het land van de voodoo-gebruiken toch moeten aanspreken. Zij vindt dat we het verder moeten stellen met de Kerstman, Santa Claus. Die meneer komt overigens voort uit de Hollandse traditie van Sinterklaas die emigranten uit ons land naar Amerika brachten, en (pas) in de jaren 50 van de vorige eeuw werd opgepikt door Coca Cola. Een Kamerdelegatie is op dit moment in New York en grijpt dat bezoek aan om hoogstpersoonlijk met de gezant te spreken.

Lees ook:Protest op Malieveld voor behoud Zwarte Piet
Lees ook:Pietenprotest op Malieveld
Lees ook:RTL vervangt Zwarte Piet voor Schoorsteenpiet
Lees ook:Sinterklaasintocht Amsterdam onder vuur
Lees ook:Pietenprotest in Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Binnen een dag half miljoen Likes voor Pietitie op Facebook

  1. j bakker

    Piet moet blijven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>