Protest op Malieveld voor behoud Zwarte Piet

Zaterdag 26 oktober moeten zoveel mogelijk mensen naar het Malieveld in Den Haag komen om te demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet en tegen de geluiden vanuit de VN om het Sinterklaasfeest af te schaffen. Dat is wat de 16-jarige Mandy Roos uit de Haagse Spoorwijk wil. Ze heeft een oproep geplaatst op Facebook om zaterdag 26 oktober om 13.00 uur op het Malieveld te demonstreren, onder het motto: ‘Zwarte Piet is geen racisme en moet blijven’. Ze roept iedereen op ‘een beetje verkleed als Zwarte Piet’  te komen, ‘maar niet helemaal, want Zwarte Piet is natuurlijk nog in Spanje’, aldus Mandy.

Ondertussen roeren zich niet alleen Nederlanders, maar ook diplomaten binnen de VN die vinden dat Venere Shepperd voor haar beurt heeft gesproken en zich eerst had moeten inlezen in de oer-Hollandse traditie, voor rond te bazuinen dat Nederland het Sinterklaasfeest moet afschaffen omdat het racistisch is. De Pietitie op Facebook telt inmiddels bijna 2 miljoen likes. De ophef over het gebruik van Zwarte Pieten is niet nieuw, maar duikt jaar-in-jaar-uit wel ergens op. De soap is nog niet ten einde! En niet alleen hier: in 2011 was er in Vancouver ophef over het verbod op het houden van een sinterklaasfeest vanwege de Zwarte Pieten.

Lees ook:Pietenprotest op Malieveld
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum
Lees ook:Binnen een dag half miljoen Likes voor Pietitie op Facebook
Lees ook:Ruim honderd BN’ers roepen NTR op: ‘zwaai Zwarte Piet uit!’
Lees ook:RTL vervangt Zwarte Piet voor Schoorsteenpiet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>