Pietenprotest op Malieveld

Zaterdag 26 oktober hebben circa 500 mensen geprotesteerd op het Malieveld in Den Haag voor het behoud van Zwarte Piet. De 16-jarige Mandy Roos uit de Haagse Spoorwijk had iedereen via Facebook opgeroepen te komen demonstreren, onder het motto ‘Zwarte Piet is geen racisme en moet blijven‘. Ze vroeg iedereen ‘een beetje verkleed als Zwarte Piet’  te komen, ‘maar niet helemaal, want Zwarte Piet is natuurlijk nog in Spanje’.  De demonstranten, onder wie enkele tientallen Zwarte Pieten, zongen Sinterklaasliedjes en een speciaal geschreven protestlied. Overigens was het niet één-en-al vrolijkheid op het Malieveld, zoals uit dit ooggetuigenverslag blijkt.

Tijdens de demonstratie werd een verzameling likes op Facebook aangeboden aan PVV-Kamerlid Joram van Klaveren, die ze zal meenemen naar de Tweede Kamer. Overigens gebeurde dat buiten medeweten van de makers van de Pietitie, waarop inmiddels 2,1 miljoen likes zijn verzameld. Ze vinden het leuk,  maar zeggen erbij dat ze nog op zoek zijn naar een officiële bestemming van hun petitie. Ondertussen hebben ook VN-diplomaten hun ongenoegen geuit over het feit dat Venere Shepperd zich eerst eens had moeten verdiepen in de Hollandse traditie, voor ze rondbazuinde dat Nederland het Sinterklaasfeest moet afschaffen omdat het racistisch is.

Lees ook:Protest op Malieveld voor behoud Zwarte Piet
Lees ook:Binnen een dag half miljoen Likes voor Pietitie op Facebook
Lees ook:RTL vervangt Zwarte Piet voor Schoorsteenpiet
Lees ook:Pietenprotest in Amsterdam
Lees ook:HEMA onder vuur na pietenmail verkoopdirecteur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>