RTL vervangt Zwarte Piet voor Schoorsteenpiet

Vorig jaar hield RTL nog vast aan Zwarte Piet, maar dit jaar vervangt het mediabedrijf hem voor de Schoorsteenpiet (net als Amsterdam). met alleen zwarte vegen op het gezicht. Volgens RTL past Zwarte Piet niet meer in de huidige tijd, waarin een deel van de Nederlanders hem discriminerend vinden. Anderen willen vasthouden aan een oude traditie (die overigens pas sinds 1850 bestaat). Zaterdag 12 november komt de Sint in Maassluis aan in ons land.

RTL zegt begrip voor beide standpunten te hebben, ‘maar in deze discussie zou het niet moeten gaan over gelijk, maar over begrip hebben voor elkaar’, aldus RTL in een persverklaring. De Schoorsteenpiet is een Piet die trouw is aan de Hollandse traditie en niet kwetst, aldus RTL. Het is nog niet duidelijk wat de publieke omroep gaat doen en hoe de Pieten er in het Sinterklaasjournaal uit gaan zien. ‘Wacht maar op de eerste uitzending op 9 november’, zei een woordvoerder van NTR.

Lees ook:Pietenprotest in Amsterdam
Lees ook:Protest op Malieveld voor behoud Zwarte Piet
Lees ook:Ruim honderd BN’ers roepen NTR op: ‘zwaai Zwarte Piet uit!’
Lees ook:Pietenprotest op Malieveld
Lees ook:Zwarte Piet bestaat pas sinds 1850

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>