Ruim honderd BN’ers roepen NTR op: ‘zwaai Zwarte Piet uit!’

‘Beste omroepbaas, zwaai Zwarte Piet uit!’ Dat is de kop van een open brief in de NRC van ruim honderd schrijvers, programmamakers en andere bekende Nederlanders aan de omroep NTR. Ze willen dat het Sinterklaasjournaal Zwarte Piet de laan uitstuurt, omdat het journaal in hun ogen een moreel kompas is. Onder meer voormalig Hoofdpiet Erik van Muiswinkel, Patrick Kluivert, Barbara Barend, Arnon Grunberg en Arie Boomsma ondertekenden de brief.

De NTR ‘heeft een wettelijke opdracht’: de omroep is ‘speciaal in het leven geroepen om zogenaamde kwetsbare doelgroepen en genres te bedienen’, aldus de ondertekenaars. Ze vinden dat de NTR dat niet doet als Zwartte Piet blijft gehandhaafd. Het is nog niet bekend welke kleur de pieten dit jaar in he tSinterklaasjournaal krijgen. De gemeente Maassluis maakte vandaag bekend vooral zwarte en bruine pieten in te zetten bij de landelijke intocht op 12 november.

Lees ook:RTL vervangt Zwarte Piet voor Schoorsteenpiet
Lees ook:Protest op Malieveld voor behoud Zwarte Piet
Lees ook:De Bijenkorf stapt over op gouden Pieten
Lees ook:Pietenprotest op Malieveld
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>