Pietenprotest in Amsterdam

Zaterdag 16 november kwam Sinterklaas aan in Groningen en zondag volgt Amsterdam. Daar zijn zaterdagmiddag een paar honderd demonstranten op het Beursplein vreedzaam bij elkaar gekomen om, te protesteren tegen Zwarte Piet. De demonstranten dragen spandoeken en luisteren naar toespraken. Ze willen dat Zwarte Piet geen deel meer uitmaakt van het kinderfeest.

Ze protesteren tegen uitsluiting, racistische karikaturen en ‘het bagatelliseren van de gevoelens van een minderheid’. Eerder probeerden tegenstanders via een klachtenprocedure bij de gemeente hun zin te krijgen. Toen de burgemeester besloot dat het intocht gewoon door zou gaan, stapten ze naar de rechter, maar ook bij hem kregen ze geen gelijk. Wel wordt Zwarte Piet dit jaar een beetje aangepast. Bij de landelijke intocht in Groningen waren geen protesten tegen Zwarte Piet.

Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast
Lees ook:Sinterklaasintocht Amsterdam onder vuur
Lees ook:Massale vechtpartij tijdens intocht Sinterklaas in Gouda
Lees ook:Politie let extra op bij intocht Sint
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>