Koning opent tentoonstelling in Kröller-Müller Museum

Koning Willem-Alexander opent donderdagmiddag 22 mei de tentoonstelling ‘Seurat, Meester van het pointillisme‘ in het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. De expositie sluit de viering van het 75-jarig jubileum van het museum af en is te zien tot en met 7 september. De hele zomer staat het museum in het teken van Seurat: naast de expositie is er een uitgebreid randprogramma voor jong en oud, met (dans)workshops, theatervoorstellingen, concerten en artists in residence.

Het is voor het eerst dat het oeuvre van Seurat zo uitgebreid in ons land te zien is. Het museum toont de schilderijen van Seurat uit eigen collectie, aangevuld met veertig bruiklenen van musea en particulieren. Georges Seurat (1859-1891) was dé grootmeester van het pointillisme, een neo-impressionistische schilderstijl. Met zijn uit ontelbare stippeltjes opgebouwde schilderijen en zijn aandacht voor wetenschappelijke kleurtheorieën ontwikkelde hij een nieuwe stijl. Seurat stierf op 31-jarige leeftijd. In zijn korte leven schilderde hij zo’n vijftig werken in deze nieuwe stijl.  Het museum ligt in nationaal park De Hoge Veluwe en is dinsdag tot en met zondag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Zie ook: Koning heropent Museum Prinsenhof Delft

Lees ook:Witte de Withstraat ‘fysieke weg naar Van Eyck’ in Museum Boijmans Rotterdam
Lees ook:Koningin opent tentoonstelling in honderdjarig Frans Hals Museum
Lees ook:Vrijdag 27 november opent prinses Beatrix tentoonstelling ‘Spaanse meesters uit de Hermitage’
Lees ook:Museum Boijmans viert 90e verjaardag Co Westerik
Lees ook:Van Gogh, My Dream Exhibition in Beurs van Berlage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>