Vrijdag 27 november opent prinses Beatrix tentoonstelling ‘Spaanse meesters uit de Hermitage’

Vrijdagmiddag 27 november opent prinses Beatrix in de Amsterdamse Hermitage de tentoonstelling ‘Spaanse meesters uit de Hermitage‘. De expositie biedt een breed overzicht van de Spaanse kunst uit de 16e tot het begin van de 20e eeuw uit de collectie van de hermitage in Sint Petersburg, met meer dan honderd werken.

Zie ook: Amsterdam Light Festival

In de late 16e en 17e eeuw ontwikkelde schilders als El Greco, Zurbarán, Muriollo en Velàzquez een herkenbare Spaanse stijl, met intense licht-donkercontrasten. In die tijd kregen schilders veel opdrachten van de Spaanse koning, kerken en particulieren. Te zien zijn topstukken als ‘De apostelen Petrus en Paulus’ van El Greco, ‘Portret van graaf-hertog Olivares’ van Velàsquez, ‘Onbevlekte Ontvangenis’ van Murillo en ‘Portret van actrice Antonia Zarante’ van Goya. Daarnaast zijn er ook werken van leerlingen en latere schilders, tot aan de jonge Picasso. De tentoonstelling gaat zaterdag 28 november open voor het publiek en is te zien tot en met 29 mei.

 

Lees ook:Hollandse Meesters uit Rusland na 350 jaar terug in Amsterdam
Lees ook:Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam
Lees ook:Uniek portret Wilhelmina gevonden en te zien in Teylers Museum Haarlem
Lees ook:Van Gogh-collectie hele verbouwing te zien in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Museum Boijmans Rotterdam: ‘Van Bosch tot Brueghel’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>