Van Gogh, My Dream Exhibition in Beurs van Berlage Amsterdam

De Beurs van Berlage in Amsterdam is van zaterdag 15 september 2012 tot en met 20 mei 2013 het domein van een bijzondere tentoonstelling: Van Gogh, My Dream Exhibition. Het belangrijkste deel van zijn oeuvre is er te zien, maar: er zit niet één ‘echte Van Gogh bij. Het zijn reproducties van zijn werken, die met de nieuwste technieken digitaal hersteld zijn; sommige werken zijn in 3D te zien. ‘Van Gogh wilde in zijn werken levendige kleuren laten zien’, aldus David Brooks, Van Gogh-kenner en samensteller van de tentoonstelling. ‘Veel schilderijen zijn vervuild en verkleurd.’ Onder meer aan de hand van brieven van de schilder, waarin hij de kleuren beschrijft die hij voor zijn schilderijen gebruikte, kon zo natuurgetrouw mogelijk worden gereconstrueerd wat Van Gogh voor ogen moet hebben gehad.

Update: de expositie is verlengd tot en met 27 oktober en gaat verder als ‘Van Gogh, My Dream Experience‘.

De expositie is iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets: zie website. De expositie zal voor veel toeristen niet ongelegen komen, omdat het Van Gogh Museum op 24 september tot half mei haar deuren sluit voor een korte verbouwing. Een deel van de originele werken uit het museum hangt vanaf 29 september tijdelijk in de Amsterdamse Hermitage. Het is niet eerste keer dat de Beurs van Berlage het domein is van een grote expositie met reproducties. In 2009 liet ‘The Complete Rembrandt’ er alle 317 schilderijen en 285 etsen en schetsen van Rembrandt in één gebouw zien, al waren ook dat niet de originelen. 

Lees ook:Alle Rembrandts in de Beurs van Berlage
Lees ook:Van Gogh en de Kleuren van de Nacht
Lees ook:Koningin opent tentoonstelling in honderdjarig Frans Hals Museum
Lees ook:Eerste Rembrandt tentoonstelling in Spanje
Lees ook:Van Gogh museum sluit wegens verbouwing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>