Koningin opent tentoonstelling in honderdjarig Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum in Haarlem bestaat 100 jaar. In dat kader opent de koningin vrijdag 22 maart een tentoonstelling Frans Hals, oog in Oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan. De expositie is te zien tot en met 28 juli. Daarin zijn zo’n 25 schilderijen te zien van kunstschilder Frans Hals (ca. 1852-1566), naast werken van bekende tijdgenoten als Rembrandt, Rubens, Titiaan en Jordaens. De expositie laat zien ‘hoe Hals het voortouw nam bij de ontwikkeling van de 17e-eeuwse portretkunst’, zei conservator Anna Tummens. ‘Hij was goed in het afbeelden van vluchtige gezichtsuitdrukkingen, zoals een lach.  Rembrandt keek ook naar die lach.’

Volgens Tummens was er ‘geen andere schilder die de lach in zoveel nuances wist te pakken’ als Frans Hals. Het is de eerste grote Hals-tentoonstelling in 25 jaar. Het Haarlemse museum kreeg voor de expositie werk in bruikleen uit onder meer The National Gallery in Londen, het Louvre in Parijs en van de prins van Liechtenstein. Naast de expositie is er in het jarige museum meer te beleven, zoals het Frans Hals Festival van 9 tot en met 14 mei (de dag dat het museum 100 jaar geleden op haar huidige locatie openging).

Lees ook:Frans Hals Festival Weekend in Haarlem
Lees ook:Bloementapijt in Haarlem
Lees ook:Museum van de Twintigste Eeuw Hoorn: 125 jaar Autoreclame
Lees ook:Hollandse Meesters uit Rusland na 350 jaar terug in Amsterdam
Lees ook:Eerste Rembrandt tentoonstelling in Spanje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>