Museum Boijmans viert 90e verjaardag Co Westerik

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam exposeert ‘de beste’ schilderijen van Co Westerik, ter ere van zijn 90e verjaardag. Het is een beknopt retrospectief van zijn rijke oeuvre: het museum toont twintig van zijn werken uit collecties van particulieren en musea. Ook zijn er enkele werkdagboeken te zien. De tentoonstelling ging zaterdag 15 maart open en is tot en met 31 augustus te zien.

Sinds de jaren veertig maakte Co Westerik duizenden tekeningen en zo’n tweehonderd schilderijen. Het Rotterdamse museum heeft hem vanaf het begin van zijn carrière gevolgd en bezit een groot aantal van zijn werken. Het museum brengt ook een boek uit met een overzicht van honderd schilderijen van Westerik uit verschillende perioden.

Lees ook:Vallotton in Van Gogh Museum
Lees ook:Rafaël in Teylers Museum Haarlem
Lees ook:Tentoonstelling Paul Citroen in Zwolle
Lees ook:Oude reclame-uitingen in museum Hoorn
Lees ook:Boijmans Rotterdam: ‘Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>