Autovrij Uitfeest Utrecht

Kunst, cultuur, duurzaam vervoer en schone lucht staan zondag 14 september 2008 centraal in Utrecht op het Autovrije Uitfeest (2013: klik hier). De 10e autovrije dag is eigenlijk op 21 september, maar in Leiden en Utrecht een week eerder. Minister Cramer van VROM opent op het plein bij het Stadhuis de 6e Week van de Vooruitgang: de Nederlandse versie van de European Mobitlity Week. Naast het stadhuis staat het ‘Utrechtse Luchtplein’, met voorstellingen van ‘The Lunatics’. De Mariaplaats is voor één dag opgepimpt tot loungeplek: het ‘Je Auto Uitfeest Plein’, met een informatiemarkt met van alles op het gebied van verkeer en vervoer.

Zie ook ‘Open Monumentendag.

Het Utrechtse Uitfeest is de opening van het culturele seizoen in Utrecht: na Amsterdam en veel andere steden kan Utrecht niet achterblijven. Op het Uitfeest gooien de culturele instellingen hun deuren open en bieden een gratis programma. In de Openbare Bibliotheek aan de Oudegracht staat tot en met 20 september een culturele informatiemarkt. Ook buiten is van alles gratis te beleven, zoals podia (op het Domplein treedt als afsluiting Wouter Hamel op), op de Oudegracht vanaf 11.00 uur het Operaconcert en bij de Weerdsluis de jaarlijkse Drijf In. Dat is een openluchtbioscoop van het Nederlands Film Festival, dat op 24 september begint. Het publiek kan om 20.30 uur vanaf bootjes op het water en de wal kijken naar de filmkomedie ‘Tiramisu’, met het theaterstuk ‘Waterproof Live’ als voorafje.

Lees ook:Culturele Zondagen Utrecht
Lees ook:Uitfeest Utrecht 2011
Lees ook:Uitfeest Utrecht 2012
Lees ook:Den Haag Museumnacht en UITfeest 2011
Lees ook:Parcours Maastricht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Autovrij Uitfeest Utrecht

  1. Pingback: Autoloze zondag in veel binnensteden | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>