Den Haag Museumnacht en UITfeest 2011

IMG_20161012_132204Zaterdag 3 september 2011 beleeft Den Haag beleeft haar tweede Museumnacht als cultureel slot van The Hague Pride en aan de vooravond van de 39e editie van het Haags UITfestival op zondag, de opening van het culturele seizoen in de Hofstad (2013: klik hier).  Tijdens de Haagse Museumnacht hebben 38 deelnemende instellingen ‘weer flink hun best gedaan om een overweldigend programma neer te zetten’, aldus de organisatie. Thema is ‘zie dubbel zo veel’. Toegang is alleen mogelijk met de officiële Museumnacht passe-partout. Daarmee is de toegang tot alle instellingen, openbaar vervoer en afterparty’s gratis.

 

Zondag zijn het Lange Voorhout en het Spuiplein zijn vanaf 12.00 uur de culturele hotspots met podia vol klinkende namen, straattheater en amateurkunst en een informatiemarkt. Theaters en andere culturele instellingen openen hun deuren voor een gratis voorproefje van wat het komende seizoen te bieden heeft, met meer dan honderd gratis voorstellingen. Tegelijkertijd vinden van 2 tot en met 4 september de Noordeinder Kunstdagen plaats: dan is het stuk Noordeinde tussen het gelijknamige paleis en het Hilton Hotel de grootste kunststraat van Nederland. Een 330 meterlange oranje loper voert de bezoekers naar de galeries, mode –en designwinkels en restaurants.

Lees ook:Haags UIT Festival 2010
Lees ook:Haags UIT Festival 2009
Lees ook:Museumnacht Den Haag 2012
Lees ook:Rotterdam: Museumnacht 010 op zaterdag 4 maart
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2015 gaat door!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>